Centrul Medical ELLMEDICA

Centrul Medical Ellmedica, isi desfasoara activitatea in judetul Constanta, avand sediul central pe Str. Stefan Cel Mare, nr. 98 bis, si punct de lucru pe Str. Nicolae Iorga  fiind reprezentat de Dr. Cretu Elena, Medic Primar Medicina Muncii.


Centrul Medical Ellmedica, functioneaza in baza prevederilor Legii Asigurarii de Sanatate, Ord. Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Ord. Ministerului Sanatatii si Familiei nr.


In conformitate Normele Generale de Protectie a Muncii aprobate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Sanatatii si Familiei angajatorii sunt obligati sa asigure supravegherea starii de sanatate a tuturor angajatilor prin servicii medicale complementare. Medicina Muncii face parte din managementul riscului profesional si presupune actiunea convergenta a angajatorului, angajatilor si a medici.
 
Serviciile medicale se impart in doua categorii distincte si anume:


 ·        Servicii medicale pe baza de abonament lunar in care contra unei sume fixe personalul angajat beneficiaza de controlul medical periodic la care se adauga un discount intre 8 si 10 % din pretul de lista la celelalte servicii medicale pe care centrul medicale le poate pune la dispozitie.


·        Servicii medicale care se refera strict la Controlul Medical Periodic fara ca centrul medical sa se implice in monitorizarea, centralizarea si raportarea controalelor medicale periodice si fara ca angajatii si implicit firmele sa poata beneficia de toata gama de discount-uri ale serviciilor medicale.


 Avantajul serviciilor medicale pe baza de abonament lunar este acela ca firma va platii pe parcursul unui an de zile costul controlului medical periodic si in plus va beneficia de tot suportul si de toate serviciile centrului medical.


 Asistenta medicala asigurata membrilor abonati se desfasoara in propriul centru medical, dotat cu echipamente de diagnostic si de laborator de ultima ora. Inca de la infiintare centrul medical a venit in ajutorul clientilor sai prin implementarea unui sistem de realizare a controalelor de medicina muncii la sediul acestora. Realizarea controalelor de medicina muncii in incinta companiei fara a mai fi nevoie ca angajatii sa lipseasca de la locul de munca pe perioade necontrolabile duce la economisirea de timp


Beneficii                     Rolul controalelor de medicina muncii


§   Din punct de vedere al angajatorului, prin controalele de medicina muncii se evalueza riscurile de imbolnavire de la locul de munca al angajatului si se constata daca sanatatea acestuia este afectata sau nu de acesti factori de risc ( riscuri legate de mediul de lucru  - agenti biologici, zgomot, vibratii mecanice, factori legati de microclimat, radiatii, iluminat  si riscuri legate de munca executata - efort fizic, pozitie de lucru, gesturi profesionale, suprasolicitari osteo-musculo-articulare etc.).


§   Angajatul este supus unor examinari medicale in urma carora se va constata daca starea de sanatate este afectata de factorii de risc de la locul de munca sau nu. Se fac  primele evaluari in vederea diagnosticarii bolii, tratarea acesteia urmand sa se faca ulterior prin alte controale de specialitate, analize si investigatii. In functie de tipul de abonament medical pe care il are firma la care lucreaza, acestea se pot face in centrul medical propriu sau in alta parte.


§    Ele pun in evidenta daca starea de sanatate a angajatilor le permite sa isi indeplineasca toate sarcinile si solicitarile cerute.  In urma controalelor atat angajatul cat si angajatorul vor fi informati asupra rezultatului evaluarilor de sanatate inscris in certificatul de aptitudini, apt / inapt.


Asistenta de Medicina Muncii


§  Examinari medicale de profil - specifice activitatii fiecarei firme


§  Examinari obligatorii:


·       Controale initiale - inaintea angajarii, dupa schimbarea locului de munca, in cazul aparitiei unor factori de risc suplimentari


·       Controale periodice


·       Activitati preventive


Programul de activitati preventive este stabilit in mod individual cu fiecare firma in parte pentru o adaptare optima a acestuia la nevoile firmei.


Cel mai important aspect il reprezita Realizarea, Monitorizarea, Centralizarea si Raportarea Controalelor Medicale Periodice pentru toate firmele client catre DSP Constanta.


Personalul medical al societatii are o vasta experienta in ceea ce priveste tipologia medicala a angajatilor din domeniul Constructiilor Navale, Platformelor Petrochimice, Santierelor de Constructii, Industriei Usoare, textile, pielarie, spalatorii, etc.


 Posibilitatea reducerii numarului de zile de concediu medical printr-o monitorizare permanenta  a starii de sanatate in vederea prevenirii imbolnavirilor si depistara lor in faze incipiente si Supravizarea Certificatelor de Concediu Medical de catre centrul medical, ale angajatilor, care prin prisma locului de munca prezinta riscurile ridicate de aparitie a imbolnavirii.


Realizarea Formularelor de Raportare si informare catre ITM ale Riscului Maternal.

Centrul medical dispune de aparatura medicala performanta de ultima generatie. Avem in doare aparatura specifica pentru efectuarea Controalelor medicale, cat si aparatura medicala pentru tratarea sau depistarea diferitelor afectiuni (spirometru, audiometru, analizor, electrocardiograf, termograf, aparatura ,laser,etc.)echograf.

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Constanta, Nicolae Iorga, 81
Reper: intersectie nicolae iorga cu mircea
Tel: 0241 520 525

Fax:
Web: https://www.webclinic.ro/ellmedica
Facebook: Facebook

Program

LUNI: 08:00-17:00
MARTI: 08:00-17:00
MIERCURI: 08:00-17:00
JOI: 08:00-17:00
VINERI: 08:00-17:00
SAMBATA: INCHIS
DUMINICA: INCHIS

Specializari
Produse/Servicii