UROLOGIE TIMISOARA

CLINICA UROLOGICA TIMISOARA UROLOGICA TIM CEL MAI MODERN CENTRU DE UROLOGIE DIN VESTUL TARIIClinica UROLOGICA TIM Timisoara tel 0723246199 a reusit sa dezvolte un sistem medical modern in specialitatea UROLOGIE, ANDROLOGIE,SEXOLOGIE ce vine in intampinarea nevoilor pacientului.Investitiile in aparatura medicala moderna si performanta, largirea constanta a ariei de acoperire a serviciilor medicale, sunt destinate sa satisfaca din toate punctele de vedere pacientii care apeleaza la serviciile medicale oferite de noi. Cooptarea unei echipe de medici competenti si recunoscuti, cat si prezenta unui personal auxiliar bine pregatit sunt menite sa consolideaza locul ocupat de UROLOGICA TIM pe piata de profil din Romania


 


UROLOGIE LASER / singurul centru de urologie din tara ce face operatii cu laser


Venim in ajutorul dumneavoastra
Misiunea noastra este aceea de a crea un centru de referinta national si regional european pentru tratamentul minim invaziv in afectiuni precum:

adenomul de prostata - enucleerea laser a prostatei HoLep
litiaza urinara simpla sau complexa - litotritia endoscopica laser
tumorile vezicale superficiale - ablatia laser
stricturile uretrale - uretrotomia laser

Credem cu tarie ca folosirea laserului in urologie reprezinta pentru pacientii nostri:

mai SIGUR
mai BINE
mai REPEDE

Laserul pe care il folosim - VersaPluse PowerSuite al producatorului german Lumenis - este cel mai puternic laser Holmium existent in acest moment (100 W). Puterea mare si frecventa crescuta il fac sa poata taia cele mai dure materiale cu precizie si finete deosebita. Este ideal pentru procedeele ce necesita un timp mai lung cum ar fi enucleerea prostatei (HoLep) sau au nevoie de o putere mare ca si in cazul litiazei urinare.

Acest laser in combinatie cu ureteroscopul flexibil si de unica folosiinta (Polyscope) fac posibila terapia definitiva si intr-o singura sedinta a litiazei urinare (calculilor) indiferent de locatia acestora (rinichi, ureter, vezica) sau de marimea lor.

Atunci cand am decis sa infiitam acest centru urologic ce sa exploateze tehnologia laser, am hotarat ca cel mai important lucru este calitatea, atat a actului medical cat si a aparaturii. Este motivul pentru care am optat pentru cel mai eficient si versatil laser urologic.


www.urolaser.ro


 


LITOTRITIE EXTRACORPORALA /ESWL


spargerea pietrelor la rinichi fara operatie

Indicatiile ESWL:-litiaza renala sau ureterala,cu diametrul intre 1 si 2 cm pe rinichi functional,fara dilatatii importante ale cavitatilor pielocaliceale si cale urinara libera sub locul litiazei.
CONTRAINDICATII
ESWL nu se poate utiliza în caz de:
- insuficienţă renală cronică;
- tulburări ale echilibrului hidro-electrolitic;
- graviditate;
- la persoane obeze, la care nu se poate vizualiza calculul datorită grosimii stratului grăsos din jurul rinichiului;
- la persoane cu anomalii scheletice (deviaţii congenitale sau dobândite ale coloanei vertebrale-cifoze, scolioze);
- anomalii de poziţie a rinichilor - nu permit localizarea sau bombardarea calculilor;
- calculi pe rinichi transplantat;
- calcul fixat şi impactat în ureter


INTREBARI SI RASPUNSURI


 INTREBARI SI RASPUNSURI

INTREBARI SI RASPUNSURIPietrele la rinichi, tratate prin litotripsie extracorporeală (ESWL), la Centrul de urologie Timisoara
”Pacientul pleacă de la noi pe picioarele lui”
Dotat cu aparatură medicală performantă şi cu o echipă de medici specialişti, Centru Medical Urologica Tim Timisoara tratează pacienţii cu pietre la rinichi şi nu numai, prin metode moderne, fără a apela la bisturiu, aceştia fiind, de asemenea, scutiţi şi de disconfortul unei internări. Una dintre aceste metode, deloc agresivă, cunoscută sub denumirea de litotripsie extracorporeală, foloseşte ultrasunete în fragmentarea calculilor renali (pietre). La Centrul Medical Urorologica Tim , pacienţii care suferă de această boala renală au posibilitatea de a se trata fără a fi supuşi unei intervenţii chirurgicale, cu ajutorul unui aparat de ultimă generaţie, cel mai recent din România, ce funcţionează cu unde sonice. INTREBARI SI RASPUNSURI


In ce constă această metodă modernă de tratament şi cum funcţionează acest aparat care face „minuni” eliminând pietrele de la rinichi fără a fi necesară intervenţia chirurgicală?
”Litotripsia extracorporeală ESWL (Litrotriţia Extracorporeală cu Unde Şoc), cunoscută în termeni populari ca şi bombardarea pietrelor de la rinichi, reprezintă dezintegrarea calculilor sub influenţa undelor şoc, generate de aparatul litotriptor. Aparatul permite fragmentarea pietrelor, atât a celor de la rinichi, cât şi cele plecate pe ureter. Undele şoc se focalizează pe pietre şi le pulverizează în fragmente mici fără să apară leziuni pe organele învecinate. După ce au fost fragmentaţi, calculii sunt eliminaţi de către pacienţi prin urină, sub formă de pulbere. Se pot sparge pietre între 3 milimetri şi 20 de milimetri. Aparatul de care dispune cabinetul nostru se numeşte MODULITH, este unul dintre cele mai performante, produs de firma elveţiană Storz Karl, şi costă aproximativ două sute de mii de euro”.
. Cât timp durează procedura de tratament?
”Aproximativ o jumătate de oră, după care pacienţii pot pleca de la noi pe picioarele lor. Metoda nu este una dureroasă şi se face fără anestezie. În timpul intervenţiei, pacientul poate să simtă câteva înţepături, iar după ce aceasta a fost finalizată, există posibilitatea să apară hematuria, adică urinarea cu sânge, însă pacientul nu trebuie să se sperie. Persoanele depistate cu pietre mai mari de 2 centimetri au nevoie de mai multe şedinţe cu sau fără protezare ureterală”.


 


 

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: TIMISOARA, INTRAREA ANA LUGOJANA 7
Tel:

Fax:
Web: https://www.webclinic.ro/urologie-timisoara
Facebook: Facebook

Program

LUNI:
MARTI:
MIERCURI:
JOI:
VINERI:
SAMBATA: INCHIS
DUMINICA: INCHIS

Specializari
Produse/Servicii