CAUTA ARTICOLE:

<< Inapoi la lista de articole

12

Feb

terapia Bowen

, TIR MEDICAL


Bowtech – o nouaabordare holistica a vindecarii

Tehnica Bowen este o terapie holistica, ce se bazeaza pe declansarea capacitatii de auto-vindecare proprii a organismului; cu alte cuvinte, trezeste “doctorul interior”. Daca nu există fracturi sau ţesuturi deteriorate ireversibil, corpul nostru dispune de mijloacele necesare pentru a rezolva orice problemă apărută în sistem şi o va face, sub tratament Bowen, în ritmul si limitele sale. Această terapie este extrem de blândă şi neinvazivă; nu forţează corpul să execute o comandă, ci “stimulează” prin mişcările aplicate re-echilibrarea organismului si eliminarea cauzei ce a declanşat afecţiunea.

Bolile, care pot fi tratate cu ajutorul tehnicii Bowtech, şi la care s-au inregistrat cele mai bune rezultate sunt cazurile de scolioze, discopatii, hernii de disc, probleme articulare, afectiuni renale, ale aparatului respirator, aparatului digestiv, dereglari hormonale, chisturi ovariene, fibroame uterine, infertilitate, boli auto-imune, depresii. Există, de asemenea, evolutii uimitoare (multe dintre acestea documentate medical) ale unor pacienti tratati pentru tetrapareza spastica, sechele dupa accidente vasculare cerebrale, paralizii, Parkinson.

S-a observat, din practica de zi cu zi, ca doi pacienti cu acelasi diagnostic pot raspunde favorabil la proceduri diferite, in intervale de timp diferite. Numarul de sedinte necesare nu poate fi estimat de la inceput, acesta depinzand de mai multi factori: durata si gravitatea bolii, alte boli cronice existente, varsta pacientului, mediul si stilul de viata, conditiile de munca, etc. De regula, afectiunile acute se trateaza in maxim 3-4 sedinte.

Tehnica Bowen este potrivita oricui, nu poate face nici un rau si nu are, practic, contraindicatii. Astfel, femeile insarcinate care primesc tratament Bowen vor suporta sarcina usor si fara probleme (greturi matinale, dureri de spate, edeme ale membrelor inferioare, pozitia necorespunzatoare a fatului inainte de nastere, etc) si vor avea o nastere usoara si fara complicatii. Bebelusii tratati cu Bowen se vor dezvolta armonios si echilibrat. Exista deasemenea proceduri foarte eficiente pentru tratarea colicilor si refluxului.Copiii raspund extraordinar de repede si bine la tratamentul Bowen: de la hiperactivitate, deficit de atentie, enurezis, pana la tetrapareza spastica, reflux renal, astm, epilepsie si alte boli cronice severe. Sportivii tratati cu Bowen isi intretin cu usurinta forma fizica corespunzatoare si se recupereaza foarte repede dupa accidentele datorate activitatii sportive. Tinerii si adultii activi sunt deasemenea printre cei cu rezultatele cele mai spectaculoase. Pe langa rezolvarea afectiunilor acute sau cronice, tratamentul Bowen are efecte notabile asupra starii de spirit, echilibreaza emotional si imbunatateste rezistenta la stres. Persoanele in varsta vor fi uimite sa constate cum cele mai suparatoare simptome ale diferitelor afectiuni acumulate de-a lungul timpului dispar, odata cu instalarea unei stari de bine, revenirea poftei de viata si a disponibilitatii pentru activitatile zilnice de rutina. Chiar si in cazul bolnavilor suferinzi de maladii cronice grave sau in stadiu terminal, tratamentul Bowen poate ameliora simptomele asociate si poate imbunatati evident calitatea vietii.

In Australia acolo unde s-a nascut aceasta terapie, tehnica Bowen este recunoscuta de autoritatile locale ca terapie medicala complementara, iar costul tratamentelor este acoperit de casele de asigurari de sanatate (la fel si in Marea Britanie, S.U.A., Canada, Noua Zeelanda, etc).

Terapeut

Cosmin Lar

Mai multe informaţii: www.bowtech.ro



<< Inapoi la lista de articole