CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Sortis 10 mg, compr. film.
Imdicatii: - Sortis 10 mg, compr. film.
Adjuvant al dietei pentru scaderea valorilor crescute ale colesterolului total, LDL - colesterol, apolipoproteinei B si trigliceridelor la pacientii cu hipercolesteremei primara, inclusiv familiala sau hiperlipidemie mixta atunci cand dieta si alte masuri nemedicamentoase nu au afect satisfacator.

Doze si mod de administrare: - Sortis 10 mg, compr. film.
Doza initiala cea mai frecventa este 10 mg atorvastatin, o data pe zi, indiferent de ora si de mese. Dozajul se individualizeaza in functie de valorile initiale ale LDR - colesterolului, obiectivul terapiei si de raspunsul terapeutic al pacientului.Titrarea dozelor se face la 4 saptamani sau mai mult. Doza maxima este de 80 mg o data pe zi.

Contraindicatii: - Sortis 10 mg, compr. film.
Hipersensibilitate, afectiune hepatica activa, cresteri inexplicabile si persistente ale transaminazelor serice de peste 3 ori fata de valoarea normala, miopatie, sarcina, alaptare, femei la varsta fertila care nu utilizeaza metode de contraceptie adecvate.

Atentionari si precautii: - Sortis 10 mg, compr. film.
Valori crescute ale transaminazelor si CPK, consum crescut de alcool.Experienta limitata la copii si tineri sub 18 ani.

Interactiuni: - Sortis 10 mg, compr. film.
Cu inhibitori de citocrom P450 3A4(ciclosporina, eritromicina, claritromicina, azoli, inclusiv itraconazol), digoxin, contraceptive orale, warfarina.

Reactii adverse - Sortis 10 mg, compr. film.
Sortis este in general bine tolerat.Cele mai frecvente reactii adverse sunt: constipatie, meteorism, dispepsie, dureri abdominale, cafalee, greata, mialgii, astenie si insomnie. Cresterea transaminazelor serice si a CPK"

)))Imdicatii: Adjuvant al dietei pentru scaderea valorilor crescute ale colesterolului total, LDL - colesterol, apolipoproteinei B si trigliceridelor la pacientii cu hipercolesteremei primara, inclusiv familiala sau hiperlipidemie mixta atunci cand dieta si alte masuri nemedicamentoase nu au afect satisfacator. ))) Doze si mod de administrare: Doza initiala cea mai frecventa este 10 mg atorvastatin, o data pe zi, indiferent de ora si de mese. Dozajul se individualizeaza in functie de valorile initiale ale LDR - colesterolului, obiectivul terapiei si de raspunsul terapeutic al pacientului.Titrarea dozelor se face la 4 saptamani sau mai mult. Doza maxima este de 80 mg o data pe zi. )))Contraindicatii: Hipersensibilitate, afectiune hepatica activa, cresteri inexplicabile si persistente ale transaminazelor serice de peste 3 ori fata de valoarea normala, miopatie, sarcina, alaptare, femei la varsta fertila care nu utilizeaza metode de contraceptie adecvate. )))Atentionari si precautii: Valori crescute ale transaminazelor si CPK, consum crescut de alcool.Experienta limitata la copii si tineri sub 18 ani. )))Interactiuni: Cu inhibitori de citocrom P450 3A4(ciclosporina, eritromicina, claritromicina, azoli, inclusiv itraconazol), digoxin, contraceptive orale, warfarina. Sortis este in general bine tolerat.Cele mai frecvente reactii adverse sunt: constipatie, meteorism, dispepsie, dureri abdominale, cafalee, greata, mialgii, astenie si insomnie. Cresterea transaminazelor serice si a CPK"
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente