CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Sorbitol, solutie perfuzabila
Compozitie - Sorbitol, solutie perfuzabila
Saci continand 500 ml sau 2000 ml de sorbitol in solutie apoasa perfuzabila 50 g/l.

Actiune terapeutica - Sorbitol, solutie perfuzabila
Sorbitolul este un zahar-alcool hexahidrat, derivat din glucoza prin hidrogenare. Administrat pe cale parenterala este oxidat, la nivelul ficatului, de catre sorbitol-dehidrogenaza, transformandu-se in fructoza (levuloza). Procesul de metabolizare a Sorbitolului este independent de insulina. Sorbitolul, substrat energetic usor utilizabil de catre organism, are, de asemenea, actiune anticetogena si hepatoprotectoare, administrarea lui fiind posibila chiar in prezenta unor leziuni hepatice importante. Aportul caloric al Sorbitolului se ridica la 4,1 kcal/1 g. Sorbitolul este foarte bine tolerat de rinichi.

Indicatii - Sorbitol, solutie perfuzabila
Substrat energetico-calorigen, singur sau asociat cu solutii perfuzabile de aminoacizi, in cadrul alimentatiei parenterale, la bolnavi la care ingestia alimentelor nu este posibila (interventii chirurgicale etc.).

Doze si mod de administrare - Sorbitol, solutie perfuzabila
Sorbitolul se administreaza in perfuzie venoasa, doza optima recomandabila fiind de 1g/kg corp/ora.

Contraindicatii - Sorbitol, solutie perfuzabila
"Nu se utilizeaza la bolnavii cu insuficienta renala si anurie, starile de acidoza metabolica, diselectrolitemii, special hipercloremie. Nu se administreaza la pacienti cu intoleranta la fructoza.

Reactii adverse - Sorbitol, solutie perfuzabila
Greata, voma, eritem, cefalee, parestezii, iritatie venoasa locala, cresterea concentratiei plasmatice de potasiu, acidoza lactica, hiperuricemie.

Saci continand 500 ml sau 2000 ml de sorbitol in solutie apoasa perfuzabila 50 g/l. Sorbitolul este un zahar-alcool hexahidrat, derivat din glucoza prin hidrogenare. Administrat pe cale parenterala este oxidat, la nivelul ficatului, de catre sorbitol-dehidrogenaza, transformandu-se in fructoza (levuloza). Procesul de metabolizare a Sorbitolului este independent de insulina. Sorbitolul, substrat energetic usor utilizabil de catre organism, are, de asemenea, actiune anticetogena si hepatoprotectoare, administrarea lui fiind posibila chiar in prezenta unor leziuni hepatice importante. Aportul caloric al Sorbitolului se ridica la 4,1 kcal/1 g. Sorbitolul este foarte bine tolerat de rinichi. Substrat energetico-calorigen, singur sau asociat cu solutii perfuzabile de aminoacizi, in cadrul alimentatiei parenterale, la bolnavi la care ingestia alimentelor nu este posibila (interventii chirurgicale etc.). )))Doze si mod de administrare Sorbitolul se administreaza in perfuzie venoasa, doza optima recomandabila fiind de 1g/kg corp/ora. )))Contraindicatii "Nu se utilizeaza la bolnavii cu insuficienta renala si anurie, starile de acidoza metabolica, diselectrolitemii, special hipercloremie. Nu se administreaza la pacienti cu intoleranta la fructoza. Greata, voma, eritem, cefalee, parestezii, iritatie venoasa locala, cresterea concentratiei plasmatice de potasiu, acidoza lactica, hiperuricemie.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente