CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Frangula cortex scoarta de crusin, fragmente
Compozitie - Frangula cortex scoarta de crusin, fragmente
Scoarta maruntita (concissum) de pe tulpina si ramurile arbustului crusin - Rhamnus frangula L., familia Rhamnaceae, continand glicozide antrachinonice.

Actiune terapeutica - Frangula cortex scoarta de crusin, fragmente
Este folosit sub forma de decoct ca: laxativ sau purgativ, in functiede doza. El actioneaza prin iritarea mucoasei intestinului gros, provocand contractii si evacuarea continutului.

Indicatii - Frangula cortex scoarta de crusin, fragmente
Uz intern: evacuarea continutului intestinal inainte de unele examene radiologice sau endoscopice; tratamentul constipatiei ocazionale produsa de modificari in modul de viata, lipsa de miscare, dieta nepotrivita; adjuvant in tratamentul unor parazitoze.

Mod de administrare - Frangula cortex scoarta de crusin, fragmente
Ceaiul se bea caldut (200 ml), seara inainte de culcare pentru a obtine efectul, a doua zi dimineata sau in cursul a 24 ore. La nevoie doza poate fi repetata dimineata. In cazul constipatiei tratamentul trebuie sa fie de scurta durata (aproximativ 7 zile). Daca simptomele nu se amelioreaza trebuie solicitat consult medical si eventual folosit alternativ alt laxativ care nu irita intestinul (ex. Seminte de in).

Contraindicatii - Frangula cortex scoarta de crusin, fragmente
Apendicita, boli inflamatorii intestinale, obstructie intestinala, cancer colo-rectal, sangerari rectale nediagnosticate, deshidratare.

Precautii - Frangula cortex scoarta de crusin, fragmente
Se impune prudenta la persoanele cu insuficienta cardiaca sau tulburari ale circulatiei cerebrale. Copii: nu se administreaza copiilor sub 7 ani. Varstnici: se impun precautii de administrare.

Sarcina si alaptare - Frangula cortex scoarta de crusin, fragmente
Nu se administreaza femeilor gravide (risc de avort sau nastere prematura) sau care alapteaza (colici si diaree la sugari).

Reactii adverse - Frangula cortex scoarta de crusin, fragmente
Pot sa apara crampe abdominale si iritatie rectala. in cazul folosirii pe perioade lungi se pot produce pierderi de lichide si electroliti (substante minerale), care se manifesta cu senzatie de oboseala, slabiciune, crampe musculare, iar la varstnici cu ameteli si tulburari de coordonare. Administrarea repetata timp indelungat poate produce fenomene de colita; de asemenea, predispune la obisnuinta si dependenta.

Scoarta maruntita (concissum) de pe tulpina si ramurile arbustului crusin - Rhamnus frangula L., familia Rhamnaceae, continand glicozide antrachinonice. Este folosit sub forma de decoct ca: laxativ sau purgativ, in functiede doza. El actioneaza prin iritarea mucoasei intestinului gros, provocand contractii si evacuarea continutului. Uz intern: evacuarea continutului intestinal inainte de unele examene radiologice sau endoscopice; tratamentul constipatiei ocazionale produsa de modificari in modul de viata, lipsa de miscare, dieta nepotrivita; adjuvant in tratamentul unor parazitoze. )))Mod de administrare Ceaiul se bea caldut (200 ml), seara inainte de culcare pentru a obtine efectul, a doua zi dimineata sau in cursul a 24 ore. La nevoie doza poate fi repetata dimineata. In cazul constipatiei tratamentul trebuie sa fie de scurta durata (aproximativ 7 zile). Daca simptomele nu se amelioreaza trebuie solicitat consult medical si eventual folosit alternativ alt laxativ care nu irita intestinul (ex. Seminte de in). )))Contraindicatii Apendicita, boli inflamatorii intestinale, obstructie intestinala, cancer colo-rectal, sangerari rectale nediagnosticate, deshidratare. )))Precautii Se impune prudenta la persoanele cu insuficienta cardiaca sau tulburari ale circulatiei cerebrale. Copii: nu se administreaza copiilor sub 7 ani. Varstnici: se impun precautii de administrare. )))Sarcina si alaptare Nu se administreaza femeilor gravide (risc de avort sau nastere prematura) sau care alapteaza (colici si diaree la sugari). Pot sa apara crampe abdominale si iritatie rectala. in cazul folosirii pe perioade lungi se pot produce pierderi de lichide si electroliti (substante minerale), care se manifesta cu senzatie de oboseala, slabiciune, crampe musculare, iar la varstnici cu ameteli si tulburari de coordonare. Administrarea repetata timp indelungat poate produce fenomene de colita; de asemenea, predispune la obisnuinta si dependenta.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente