CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Fosfat de codeina, comprimate
Actiune terapeutica - Fosfat de codeina, comprimate
Fosfatul de codeina este un inhibitor al centrului tusei de circa 3 ori mai slab decat morfina. Actiunea atinge intensitatea maxima dupa 30 minute si dureaza 3-4 ore.

Indicatii - Fosfat de codeina, comprimate
Tuse uscata si umeda pulmonara si extrapulmonara. Este antitusivul cel mai folosit si considerat ca substanta de referinta pentru celelalte antitusive.

Mod de administrare - Fosfat de codeina, comprimate
Oral la adultii cate un comprimat de 3-4 ori/zi. La copii (peste 5 ani) 0,2 - 0,3 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore.

Contraindicatii - Fosfat de codeina, comprimate
Insuficienta cardiaca, hepatica, insuficienta renala avansata, insuficienta respiratorie evidenta.

Precautii - Fosfat de codeina, comprimate
Se prescrie cu prudenta la bolnavii cu astm bronsic si emfizem pulmonar la care poate accentua fenomenele de insuficienta respiratorie. Prudenta la copii mici. Precautii la soferi, piloti, muncitori la inaltime.

Reactii adverse - Fosfat de codeina, comprimate
Uneori constipatie, greata, ameteli, disforie, somnolenta.

Fosfatul de codeina este un inhibitor al centrului tusei de circa 3 ori mai slab decat morfina. Actiunea atinge intensitatea maxima dupa 30 minute si dureaza 3-4 ore. Tuse uscata si umeda pulmonara si extrapulmonara. Este antitusivul cel mai folosit si considerat ca substanta de referinta pentru celelalte antitusive. ))) Mod de administrare Oral la adultii cate un comprimat de 3-4 ori/zi. La copii (peste 5 ani) 0,2 - 0,3 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore. ))) Contraindicatii Insuficienta cardiaca, hepatica, insuficienta renala avansata, insuficienta respiratorie evidenta. )))Precautii Se prescrie cu prudenta la bolnavii cu astm bronsic si emfizem pulmonar la care poate accentua fenomenele de insuficienta respiratorie. Prudenta la copii mici. Precautii la soferi, piloti, muncitori la inaltime. Uneori constipatie, greata, ameteli, disforie, somnolenta.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente