Prospect Brinerdin, drajeuri
Compozitie - Brinerdin, drajeuri
O combinatie de substante antihipertensive: reserpina, clopamida, dihidroergocristina mesilat.
Actiune terapetica - Brinerdin, drajeuri
Antihipertensiv.
Indicatii - Brinerdin, drajeuri
Hipertensiune arteriala de toate gradele.
Mod de administrare - Brinerdin, drajeuri
Tratament initial: 1 tableta pe zi. In cazuri grave, pot fi necesare 2 sau 3 tablete pe zi. Deoarece efectul se instaleaza incet, doza nu trebuie crescuta mai des decat o data pe saptamana. In cazuri grave, este de dorit sa se inceapa cu o doza de 2 tablete pe zi. Tratament de intretinere: 1 tableta pe zi sau la 2 zile este suficienta in cele mai multe cazuri. Se cere precautie deosebita in cazul persoanelor in varsta, care pot fi mai sensibile la efectul medicamentului asupra presiunii sanguine si a electrolitilor. Brinerdin-ul poate fi administrat simultan cu alte antihipertensive, cum ar fi beta-blocantele sau vasodilatatoarele.
Contraindicatii - Brinerdin, drajeuri
Hipersensibilitate la oricare dintre componenti si la sulfonamide (clopamida apartine acestui grup), hipokaliemie rezistenta la tratament, tulburari hepatice si renale grave, insuficienta coronariana grava, infarct miocardic recent, ateroscleroza avansata, depresie psihica, terapie prin electrosocuri in antecedente, ulcer peptic activ, rectocolita ulcero-hemoragica, graviditate si lactatie.
Precautii - Brinerdin, drajeuri
La pacientii diabetici poate fi necesara adaptarea dozei de agent antidiabetic. La pacientii cu guta, Brinerdin-ul trebuie administrat cu precautie, deoarece poate provoca o crestere a acidului uric in ser. Daca se intampla acest lucru, trebuie initiat un tratament corespunzator, iar Brinerdin-ul va fi inlocuit cu un antihipertensiv nediuretic. Nivelul potasiului in ser trebuie verificat regulat in cursul tratamentului cu Brinerdin. La majoritatea pacientilor nu este necesara suplimentarea cu potasiu daca regimul alimentar este suficient de bogat in alimente cu continut ridicat de potasiu (fructe, legume, peste, branza slaba etc.). La pacientii cu functia renala alterata, diureticele tiazidice pot fi mai putin eficace in diminuarea presiunii sanguine. Functia renala trebuie monitorizata indeaproape, deoarece ar putea fi alterata suplimentar prin folosirea antihipertensivelor. A nu se lasa la indemana copiilor! Efecte asupra abilitatii de a conduce autovehicule sau de a supraveghea masini: Senzatia de oboseala sau hipotensiunea ortostatica in faza initiala a tratamentului cu antihipertensive necesita precautie din partea pacientilor care conduc automobile sau actioneaza masini, pana cand acestia isi cunosc reactivitatea individuala la tratament.
Reactii adverse - Brinerdin, drajeuri
Tulburari gastrointestinale (greata si varsaturi), tulburari electrolitice (in special hipokaliemie), hipotensiune ortostatica, oboseala, slabiciune musculara, congestie nazala; pot aparea rar depresie psihica sau trombocitopenie.
- Brinerdin, drajeuri
-
01 Mai
Bun venit PSqCwGfHChdlqd pe Webclinic.
-
30 Apr
Bun venit WFqFAgYqnDnMj pe Webclinic.
-
30 Apr
Bun venit NBYJDZQcfFZnoc pe Webclinic.
- doctor iasi
- medic neurolog constanta
- analize medicale constanta
- doctori chirurgie constanta
- doctor orl constanta
- medic pediatru bucuresti
- doctor neurolog bucuresti
- psiholog constanta
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- orl bucuresti
- medic dermatolog oradea
- orl copii iasi
- cabinete genetica medicala constanta
- nastere in apa constanta
- cabinet neurologie iasi
- ecografie bucuresti