Ovidius Clinical Hospital - Afectiuni si tratamente

Ambulatorul OCH

În ambulatorul OCH sunt 8 cabinete medicale cu 16 specialităţi şi servicii de explorări funcţionale şi imagistică medicală: servicii de endoscopie digestivă superioară, colonoscopie şi ecografie. Pe lângă aceastea, OCH oferă servicii paraclinice de anatomie patologică şi analize medicale de laborator (serviciu externalizat). De asemenea, serviciile de CT, RMN şi radiologie clasică sunt externalizate către centre de prestigiu din Constanţa


Spitalizare de zi

În compartimentul de spitalizare de zi pacienții beneficiază de 7 paturi din care un pat A.T.I (SPA).


Spitalizare continuă

OCH pune la dispoziţia pacienţilor 12 paturi pentru spitalizare continuă în specialități medicale (medicină internă, gastroenterologie, nefrologie, cardiologie, neurologie, oncologie medicală, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, endocrinologie, reumatologie, recuperare, medicina fizică si balneologie) şi 34 paturi spitalizare continuă în specialități chirurgicale (chirurgie generală, urologie, ortopedie și traumatologie, neurochirurgie, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă) din care 5 paturi ATI.

Continuitatea asistenţei medicale este asigurată prin două linii de gardă: pe ATI şi chirugie generală, ambele fiind dublate de câte o gardă la domiciliu.


Serviciile OCH de recuperare medicală, fizică şi balneologie

Laboratorul de recuperare-reabilitare medicală al OCH cuprinde ca element central bazinul de hidrokinetoterapie, însotit de sala de kinetoterapie cu aparatura de ultimă generaţie şi sălile de fizioterapie unde se pot efectua toata gama de proceduri specifice.

Bazinul de hidrokinetoterapie este dotat cu:

·       duş subacval pentru membrele inferioare şi coloana vertebrală,

·        bicicletă şi bandă de mers subacvatică (aquabicking, aquajogging).

Programele de hidrokinetoterapie sunt individualizate pentru fiecare pacient, fiind coordonate permanent de kinetoterapeut. Bazinul are un sector special, dotat cu sistemul de contra curent care permite înot pe distanţă nelimitată sau mişcări cu rezistenţă marită împotriva curentului de apa. Mişcările sunt filmate de camera video cu proiectarea simultană a acestora pe un ecran TV, putând fi vizualizate de către pacient şi kinetoterapeut. Se poate de asemenea şi înregistra programul de recuperare.

Sala de kinetoterapie, pe lânga aparatura specifică oricărei săli de kinetoterapie (spalier, saltea pentru exerciţii, masă pentru kinetoterapie, bancă de gimnastică, gym ball, swing stick, săculeţi cu nisip 0,5kg, 1kg, 1,5kg, roată antrenare membre superioare şi umăr, placă de balans pentru echilibru, bara paralelă pentru reeducarea mersului, reeducarea prehensiunii, stepper, banda de alergat, bicicletă orizontală), dispune şi de echipamente speciale, profesionale de top de la compania HUR din Finlanda. Acestea au un mecanism de rezistenţă pneumatică, permit testarea izometrică (singurele echipamente de acest tip din ţară) şi prilejuiesc şi individualizarea programului de kinetoterapie cu ajutorul unui card (SMART CARD), cu înregistrarea datelor de la fiecare sedinţă şi întocmirea personalizată a programului de tonifiere si a rapoartelor de lucru pentru diferite nivele de fitness ( capacitatea corpului de a rezista la efort).

Cabinetele de electroterapie detin gama completa de aparatura pentru curent galvanic de joasa frecventa si de medie frecventa, ultrasunete, laserterapie, microunde şi magnetoterapie.

Sala mai are şi un aparat PULLEY  HUR folosit pentru o varietate mare de exerciţii pentru membrele superioare şi inferioare, cu încărcare, uşor de adaptat şi pentru pacienţii aflați în fotoliu rulant.

 Bicicleta ergometrică şi banda de alergare sunt destinate persoanelor cu greutate de până la 180 de kilograme.


Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Ovidiu, Str DN 2A, km 202+880
Reper: Bavaria Motors
Tel: 0241 480 400
0241 480 401
0735 263 100
Fax: 0241 480 449
Web: www.ovidius-ch.ro
Facebook: Facebook

Program

LUNI: 08:00-21:00
MARTI: 08:00-21:00
MIERCURI: 08:00-21:00
JOI: 08:00-21:00
VINERI: 08:00-21:00
SAMBATA: 08:00-15:00
DUMINICA: INCHIS