Peste
Animal vertebrat acvatic a carui carne are o compozitie nutritionala apropiata de cea a carnurilor comestibile de pasari si mamifere. Pestele aduce tot atatea proteine ca si carnea (intre 16 si 20 grame proteine pe 100 grame). El mai contine si numeroase minerale (potasiu, clor, sodiu, calciu etc.), oligoelemente (zinc, fluor, mangan, iod etc.) si vitamine ale grupului B. Carnea pestelui gras, ca si ficatul tuturor pestilor, contine in plus vitaminele A si D. Valoarea energetica a pestilor variaza de la 70 la mai mult de 200 kilocalorii pentru 1OO grame, in functie de continutul lor in lipide: mai putin de 1% pentru pestele slab; intre1 si 5% pentru pestele semigras; intre 5 si 15% pentru pestele gras. Este recomandabil sa se consume peste cel putin de doua ori pe saptamana.
-
01 Mai
Bun venit PSqCwGfHChdlqd pe Webclinic.
-
30 Apr
Bun venit WFqFAgYqnDnMj pe Webclinic.
-
30 Apr
Bun venit NBYJDZQcfFZnoc pe Webclinic.
- pediatrie iasi
- dermatolog oradea
- cabinet neurologie arad
- orl bucuresti
- endocrinologie iasi
- medic ginecolog arad
- chirurgie bucuresti
- ecografie abdominala arad
- doctor medicina muncii constanta
- doctor neurolog iasi
- traumatologie constanta
- centru medical oradea
- doctor cardiolog iasi
- doctor neurolog bucuresti