Intoleranta alimentara
Reactia patologica ce se produce in cursul consumului anumitor alimente. Sub termenul generic de intoleranta alimentara sunt grupate un anumit numar de reactii patologice ca diferitele alergii alimentare sau de intolerante la anumite nutrimente din cauza unui deficit enzimatic al aparatului digestiv sau unor tulburari metabolice. - Intoleranta la gluten, constituent al graului, secarei, orezului si orzului, este responsabila de boala celiaca - Intoleranta la lactoza este consecinta unui deficit, congenital sau dobandit, intr-o enzima specifica mucoasei intestinale, lactaza, necesara hidrolizei lactozei (transformarea ei in glucoza si galactoza), principalul glucid din lapte. Ea se manifesta printr-o diaree lichida siprin dureri abdominale in urma consumului de lapte sau de produse care contin lactoza. Tratamentul consta in excluderea lactozei din alimentatie.
-
06 Mai
Bun venit EctXyKOQzQDBU pe Webclinic.
-
06 Mai
Bun venit JvQxAEijqTTOvr pe Webclinic.
-
06 Mai
Bun venit MnaPqEYQlsA pe Webclinic.
- doctor iasi
- doctor ortopedie constanta
- medicina interna constanta
- ecografie 4d arad
- optica medicala oradea
- laboratoare analize medicale constanta
- computer tomograf constanta
- medicina interna iasi
- chirurgie bucuresti
- ecografie bucuresti
- medic neurolog arad
- medicina muncii constanta
- cabinet medical oradea
- diabet bucuresti
- medic pediatru iasi
- cabinete dermatologie constanta
- nastere prin cezariana constanta