Intoleranta alimentara
Reactia patologica ce se produce in cursul consumului anumitor alimente. Sub termenul generic de intoleranta alimentara sunt grupate un anumit numar de reactii patologice ca diferitele alergii alimentare sau de intolerante la anumite nutrimente din cauza unui deficit enzimatic al aparatului digestiv sau unor tulburari metabolice. - Intoleranta la gluten, constituent al graului, secarei, orezului si orzului, este responsabila de boala celiaca - Intoleranta la lactoza este consecinta unui deficit, congenital sau dobandit, intr-o enzima specifica mucoasei intestinale, lactaza, necesara hidrolizei lactozei (transformarea ei in glucoza si galactoza), principalul glucid din lapte. Ea se manifesta printr-o diaree lichida siprin dureri abdominale in urma consumului de lapte sau de produse care contin lactoza. Tratamentul consta in excluderea lactozei din alimentatie.
-
01 Iul
Bun venit RMKALBDSkSKtVPM pe Webclinic.
-
01 Iul
Bun venit YxfpYZrLdVbYdWP pe Webclinic.
-
01 Iul
Bun venit QmYhoBAjgKf pe Webclinic.
- psiholog constanta
- pneumologie constnata
- doctor ginecologie constanta
- neurologie bucuresti
- medic diabet bucuresti
- neurologie constanta
- cabinet homeopatie iasi
- computer tomograf constanta
- doctor reumatolog iasi
- doctor cardiolog iasi
- medic neurolog arad
- medic ginecolog bucuresti
- doctor medicina interna iasi
- cabinete genetica medicala constanta
- pediatrie bucuresti