Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
01 Mai
Bun venit PSqCwGfHChdlqd pe Webclinic.
-
30 Apr
Bun venit WFqFAgYqnDnMj pe Webclinic.
-
30 Apr
Bun venit NBYJDZQcfFZnoc pe Webclinic.
- diabet bucuresti
- cabinete genetica medicala constanta
- cabinet medical oradea
- cabinete medicale bucuresti
- doctor recuperare medicala constanta
- cabinete ginecologie constanta
- medic pediatru iasi
- traumatologie constanta
- oftalmolog constanta
- medic neurolog arad
- ecografie bucuresti
- medicina hiperbara constanta
- medic endocrinolog iasi
- doctori chirurgie constanta
- medic dermatolog bucuresti
- medic orl bucuresti