Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
16 Iun
Bun venit OdgUJHSecA pe Webclinic.
-
16 Iun
Bun venit UyQffhZeXCTQ pe Webclinic.
-
15 Iun
Bun venit EQuilNEBWPOYJ pe Webclinic.
- clinica oradea
- ecografie bucuresti
- maternitate constanta
- doctor medicina interna iasi
- ecografie 4d arad
- medic endocrinolog iasi
- marire sani constanta
- medic oftalmolog iasi
- doctor orl constanta
- cardiolog bucuresti
- cabinete medicale iasi
- doctor homeopat iasi
- ginecologie bucuresti
- cabinete genetica medicala constanta