Stamate Mirela Silvia PRO ANIMA Cabinet Individual de Psihologie - Servicii

Terapia de familie se focuseaza asupra relatiilor din familie si are loc cu participarea mai multor membri ai familiei. Psihoterapia de familie poate reprezenta forma principala de terapie sau ar putea fi folosita o interventie complementara terapiei individuale.


In terapia de familie, familia este privita ca un “sistem intreg”, mai degraba decat ca o suma a membrilor sai individuali. Ca si in cazul terapiei individuale si a celei de grup, terapia de familie este folosita pentru a aborda o vaarietate de scopuri terapeutice. In loc sa abordeze problemele ca apartinand si fiind generate de catre un anumit membru al familiei (numit si “pacient identificat”), terapia de familie va ajuta sa identificati modalitatile prin care problemele relationale si cele individuale sunt cauzate si intretinute de catre insasi dinamica familiei. De exemplu, daca un copil are probleme scolare si sociale, accentual va cadea asupra identificarii modelelor familiale care au contribuit la aceste probleme, mai degraba decat asupra lucrului individual cu copilul.


Cateva situatii in care este utila terapia de familie:


·         reguli de familie, roluri si asteptari neclare sau contradictorii;


·         dorinta de comunicare mai clara, directa si mai plina de compasiune;


·         modele disfunctionale de gestionare si solutionare a conflictelor;


·         eficientizarea stilurilor parentale si de disciplinare


·         o mai buna conectare emotionala intre membrii familiei;


·         durere transgenerationala legata de doliu, tranzitie si pierdere etc.


 


Cum functioneaza terapia de familie?


Teoria sistemelor de familie stipuleaza ca noi, ca indivizi, invatam mai intai despre noi insine, emotiile noastre si modul de a gestiona relatiile apropiate din experientele avute in familia noastra de origine. Aceasta experienta personala influenteaza modul in care avem tendinta de a functiona in toate celelalte relatii pe care le-am putea avea pe parcursul vietii noastre. Pe masura ce ajungem sa ne intelegem mai bine in sistemul emotional al familiei noastre, si lucram pentru a vindeca reactiile noastre naturale, anxioase, putem deveni mai flexibili in relatiile noastre maritale, parentale, de munca sau sociale.

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Galati, Str Siderurgistilor, 34, bl G4, 2, ap 21
Reper: Agentia Reiffeisen Bank - IREG
Tel: 0721 245 757

Fax:
Web: www.webclinic.ro/stamate-mirela-silvia-pro-anima-
Facebook: Facebook

Program

LUNI: 16:30-20:00
MARTI: 16:30-20:00
MIERCURI: 16:30-20:00
JOI: 16:30-20:00
VINERI: 14:00-20:00
SAMBATA: 09:00-14:00
DUMINICA: INCHIS