Stamate Mirela Silvia PRO ANIMA Cabinet Individual de Psihologie - Servicii

Persoanele care se confrunta cu probleme de relationare si de comunicare pot lucra in cadrul demersului psihoterapeutic in scopul imbunatatirii calitatii casatoriei sau a relatiei lor. Psihoterapia de cuplu are drept obiectiv principal relatia, mai mult decat persoanele implicate in aceasta ca si individualitati.


Pe parcursul psihoterapiei de cuplu se poate observa faptul ca “relatia” este “client” intr-o masura egala cu cei doi parteneri, iar psihoterapeutul lucreaza impreuna cu acestia pentru a determina ce obiective sunt reprezentative pentru relatia lor. Terapeutul va cauta si alte sentimente sau experiente care sunt “aduse in” relatie. Partenerii ghidati de terapeut analizeaza modelele de relationare folosite in diada maritala, precum si experientele interne si externe care au impact asupra relatiei. Este foarte probabil ca aceste modele sa se manifeste inclusiv in cadrul sedintelor de terapie, la fel de bine cum se manifesta si in afara lor. Atunci cand acest lucru se intampla, terapeutul incurajeaza partenerii sa exploreze aceste experiente cu scopul de a adopta modele comportamentale, roluri si modalitati de comunicare mai folositoare.


Un alt aspect important al psihoterapiei de cuplu este reprezentat de analiza modelelor de comunicare utilizate de catre parteneri. O relatie maritala eficienta nu este una fara probleme, ci una care poate gestiona problemele. Si pentru aceasta comunicarea joaca un rol important. Daca un cuplu nu stie cum sa gestioneze un conflict, si mai degraba tinde sa-l evite sau sa-l dispute intr-o maniera agresiva, nimic nu poate fi rezolvat, resentimentele cresc si solutiile nu sunt niciodata identificate. De cele mai multe ori, absenta unor solutii eficiente reprezinta un factor principal pentru aparitia insatisfactiei maritale si decizia de a divorta.


Unul dintre primiii pasi in imbunatatirea relatiei maritale este reprezentat de elementele care presupun a invata cuplul cum sa-si regleze emotiile, cum sa-si pastreze calmul si sa foloseasca abilitati de comunicare sanatoasa astfel incat problemele noi si cele vechi sa fie intr-un final rezolvate. Desigur, poate fi nevoie de luni, poate chiar de ani, pentru ca un cuplu sa se vindece, sa se reconecteze si partenerii sa se simta din nou securizati emotional.

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Galati, Str Siderurgistilor, 34, bl G4, 2, ap 21
Reper: Agentia Reiffeisen Bank - IREG
Tel: 0721 245 757

Fax:
Web: www.webclinic.ro/stamate-mirela-silvia-pro-anima-
Facebook: Facebook

Program

LUNI: 16:30-20:00
MARTI: 16:30-20:00
MIERCURI: 16:30-20:00
JOI: 16:30-20:00
VINERI: 14:00-20:00
SAMBATA: 09:00-14:00
DUMINICA: INCHIS