Cabinet Individual de Psihologie Elena Iamandi - Servicii

Evaluarea clinica este considerata adesea ca o forma de interactiune între  psihologul clinician si client, în care are loc un schimb de informatii. Psihologia clinica  fiind cea care studieaza ai intervine asupra factorilor psihologici cu relevanta pentru starile de sanatate si boala psihica. Evaluarea clinica este procesul prin care psihologul clinician dobândeste întelegerea clientului pentru luarea deciziilor, în contextul de viata în care se afla. Pe de alta parte suferinta acestuia este încadrata în termenii uneia sau a altei entitati nosologice conform DSM-IV, ceea ce usureaza comunicarea între speciali?ti (atunci când este cazul). 


Evaluarea clinica are la baza:


1. Descrierea problemelor/obiectivelor/cerintelor/scopurilor clientului;


2. Modul în care problemele mentionate influenteaza viata clientului. Identificarea dinamicii si consecintelor psihosociale;


3. Stabilirea de obiective/scopuri specifice clientului. Concluzii si recomandarii.


 În functie de client si de obiective etapa de diagnostic si evaluare clinica se poate întinde între o sedinta si mai multe sedinte.  În cursul acestor sedinte se construieste deja relatia terapeutica care va facilita interventia psihoterapeutica ce va urma daca clientul doreste.
În evaluarea clinica se utilizeaza metode precum: intreviul clinic si testele psihologice. Aceasta evaluare realizându-se de un psiholog clinician, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. 


Componentele psihologice evaluate clinic pot include:


•aspecte afective;


•aspecte cognitive;


•aspecte comportamentale;


•aspecte psihofiziologice;


•aspecte de personalitate;


•aspecte relationale.


Psiholog clinician  Elena Iamandi

Localizare

Unde ne gasiti

Adresa: Constanta, Str Bvd. Mamaia, str. Vasile Lucaciu , 10 bis
Reper: Universitatea ”Ovidius”
Tel: 0761 627 249
0726 944 677
Fax:
Web:
Facebook: Facebook

Program