CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Zovirax, crema




Indicatii - Zovirax, crema
Crema Zovirax este indicata pentru tratamentul infectiilor cu virus herpes simplex ale pielii incluzand herpesul genital initial si recurent si herpesul labial.

Doza si mod de administrare - Zovirax, crema
Adulti si copii: Zovirax crema trebuie aplicat pe leziuni de 5 ori pe zi, la aproximativ 4 ore interval, omitand doza de noapte. Tratamentul trebuie inceput cat mai curand posibil dupa debutul infectiei, iar pentru episoadele recurente tratamentul trebuie sa inceapa de preferat in timpul perioadei prodromale sau cand apar primele leziuni. Tratamentul trebuie continuat timp de 5 zile. Daca dupa 5 zile nu apare vindecarea, tratamentul poate fi continuat pana la 10 zile.

Contraindicatii - Zovirax, crema
Zovirax crema este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la aciclovir sau propilenglicol.

Masuri de precautie - Zovirax, crema
Nu se recomanda aplicarea de Zovirax crema pe mucoasa orala, vaginala sau conjunctivala. Trebuie acordata o atentie deosebita pentru a se evita introducerea accidentala in ochi. Mutageneza: rezultatele a numeroase teste de mutagenicitate in vitro si in vivo, au aratat ca Zovirax nu prezinta risc genetic la om. Carcinogeneza: pe studii indelungate la sobolani si soareci s-a evidentiat ca Zovirax nu este carcinogenetic. Efecte asupra fertilitatii: in studii pe sobolani si caini, s-au inregistrat efecte adverse reversibile asupra spermatogenezei asociate unei toxicitati generale, dar numai la doze cu mult in exces fata de dozele terapeutice recomandate. Studii efectuate pe doua generatii de soareci nu au evidentiat efecte asupra fertilitatii in cazul administrarii orale de Zovirax. Nu exista experienta in ceea ce priveste efectul Zovirax crema asupra fertilitatii umane la femei. S-a dovedit ca Zovirax tablete nu are efect sigur asupra numarului, morfologiei si motilitatii spermatozoizilor umani. Sarcina si alaptare: administrarea sistemica de Zovirax in teste standard acceptate international, nu a produs efecte embriotoxice si teratogenice la sobolani, iepuri sau soareci. Intr-un test non-standard la sobolani s-au observat anomalii fetale, dar numai la doze subcutanate atat de mari incat au produs toxicitate materna. Relevanta clinica a acestor teste este neclara. Experienta la om este limitata, de aceea tratamentul cu Zovirax crema trebuie considerat numai daca beneficiile depasesc eventualele riscuri necunoscute. Exista cateva date ce arata ca Zovirax trece in laptele matern in urma administrarii sistemice.

Reactii adverse - Zovirax, crema
Dupa aplicarea Zovirax crema pot aparea senzatii de arsura sau intepaturi, trecatoare la unii pacienti. La aproximativ 5% din pacienti a aparut uscarea si descuamarea usoara a pielii. Intr-o mica proportie din cazuri pot aparea eritem si prurit."

Crema Zovirax este indicata pentru tratamentul infectiilor cu virus herpes simplex ale pielii incluzand herpesul genital initial si recurent si herpesul labial. )))Doza si mod de administrare Adulti si copii: Zovirax crema trebuie aplicat pe leziuni de 5 ori pe zi, la aproximativ 4 ore interval, omitand doza de noapte. Tratamentul trebuie inceput cat mai curand posibil dupa debutul infectiei, iar pentru episoadele recurente tratamentul trebuie sa inceapa de preferat in timpul perioadei prodromale sau cand apar primele leziuni. Tratamentul trebuie continuat timp de 5 zile. Daca dupa 5 zile nu apare vindecarea, tratamentul poate fi continuat pana la 10 zile. )))Contraindicatii Zovirax crema este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la aciclovir sau propilenglicol. )))Masuri de precautie Nu se recomanda aplicarea de Zovirax crema pe mucoasa orala, vaginala sau conjunctivala. Trebuie acordata o atentie deosebita pentru a se evita introducerea accidentala in ochi. Mutageneza: rezultatele a numeroase teste de mutagenicitate in vitro si in vivo, au aratat ca Zovirax nu prezinta risc genetic la om. Carcinogeneza: pe studii indelungate la sobolani si soareci s-a evidentiat ca Zovirax nu este carcinogenetic. Efecte asupra fertilitatii: in studii pe sobolani si caini, s-au inregistrat efecte adverse reversibile asupra spermatogenezei asociate unei toxicitati generale, dar numai la doze cu mult in exces fata de dozele terapeutice recomandate. Studii efectuate pe doua generatii de soareci nu au evidentiat efecte asupra fertilitatii in cazul administrarii orale de Zovirax. Nu exista experienta in ceea ce priveste efectul Zovirax crema asupra fertilitatii umane la femei. S-a dovedit ca Zovirax tablete nu are efect sigur asupra numarului, morfologiei si motilitatii spermatozoizilor umani. Sarcina si alaptare: administrarea sistemica de Zovirax in teste standard acceptate international, nu a produs efecte embriotoxice si teratogenice la sobolani, iepuri sau soareci. Intr-un test non-standard la sobolani s-au observat anomalii fetale, dar numai la doze subcutanate atat de mari incat au produs toxicitate materna. Relevanta clinica a acestor teste este neclara. Experienta la om este limitata, de aceea tratamentul cu Zovirax crema trebuie considerat numai daca beneficiile depasesc eventualele riscuri necunoscute. Exista cateva date ce arata ca Zovirax trece in laptele matern in urma administrarii sistemice. Dupa aplicarea Zovirax crema pot aparea senzatii de arsura sau intepaturi, trecatoare la unii pacienti. La aproximativ 5% din pacienti a aparut uscarea si descuamarea usoara a pielii. Intr-o mica proportie din cazuri pot aparea eritem si prurit."
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente