CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Zimox, comprimate
Compozitie - Zimox, comprimate
1 comprimat contine: Carbidopa 25 mg. Levodopa 250 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica - Zimox, comprimate
Zimox este o combinatie de carbidopa (aminoacid inhibitor al decarboxilazei) si levodopa (un percursor metabolic al dopaminei) pentru tratamentul bolii Parkinson. Levodopa amelioreaza simptomele bolii Parkinson, mai ales pentru ca este decarboxilat la dopamina in creier. Carbidopa, care nu trece bariera hemato-encefalica, inhiba decarboxilarea extracerebrala a levodopa, permitand decarboxilarea partiala a acesteia, permitand transferul unei cantitati mai mari catre creier. O doza mica descreste sau elimina, de multe ori, efectele nedorite, dintre care cateva sunt atribuite dopaminei, care se formeaza in tesuturile extracerebrale. Cand se administreaza urmarind instructiunile, Zimox creste in general raspunsul terapeutic, in comparatie cu levodopa singura. Zimox asigura efectiv nivele terapeutice de levodopa in plasma, in doza cu aproximativ 80% mai scazuta decat cea necesara de levodopa singura.

Indicatii - Zimox, comprimate
Boala Parkinson.

Doze si mod de administrare - Zimox, comprimate
Initial 1 comprimat Zimox de 3-4 ori pe zi. Se creste progresiv, in functie de raspunsul la tratament. Se mentine doza de 750-1.500 mg levodopa zilnic, in doze divizate dupa mese.

Contraindicatii - Zimox, comprimate
Glaucom cu unghi inchis, boli cardiace severe, psihoze, melanom malign, hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Reactii adverse - Zimox, comprimate
Idei paranoide, incidente psihotice, depresie, greata, hipotensiune ortostatica, anorexie, varsaturi, somnolenta, ataxie, anxietate, stress, sialoree, disfagie, dureri epigastrice, incontinenta urinara, urini inchise la culoare, cefalee, aritmie, poliurie, dificultati la urinare, hiperkinezie, incepand cu doze mici si crescand progresiv doza, se pot evita aceste efecte secundare."

1 comprimat contine: Carbidopa 25 mg. Levodopa 250 mg. Excipienti q.s. Zimox este o combinatie de carbidopa (aminoacid inhibitor al decarboxilazei) si levodopa (un percursor metabolic al dopaminei) pentru tratamentul bolii Parkinson. Levodopa amelioreaza simptomele bolii Parkinson, mai ales pentru ca este decarboxilat la dopamina in creier. Carbidopa, care nu trece bariera hemato-encefalica, inhiba decarboxilarea extracerebrala a levodopa, permitand decarboxilarea partiala a acesteia, permitand transferul unei cantitati mai mari catre creier. O doza mica descreste sau elimina, de multe ori, efectele nedorite, dintre care cateva sunt atribuite dopaminei, care se formeaza in tesuturile extracerebrale. Cand se administreaza urmarind instructiunile, Zimox creste in general raspunsul terapeutic, in comparatie cu levodopa singura. Zimox asigura efectiv nivele terapeutice de levodopa in plasma, in doza cu aproximativ 80% mai scazuta decat cea necesara de levodopa singura. Boala Parkinson. )))Doze si mod de administrare Initial 1 comprimat Zimox de 3-4 ori pe zi. Se creste progresiv, in functie de raspunsul la tratament. Se mentine doza de 750-1.500 mg levodopa zilnic, in doze divizate dupa mese. )))Contraindicatii Glaucom cu unghi inchis, boli cardiace severe, psihoze, melanom malign, hipersensibilitate cunoscuta la medicament. Idei paranoide, incidente psihotice, depresie, greata, hipotensiune ortostatica, anorexie, varsaturi, somnolenta, ataxie, anxietate, stress, sialoree, disfagie, dureri epigastrice, incontinenta urinara, urini inchise la culoare, cefalee, aritmie, poliurie, dificultati la urinare, hiperkinezie, incepand cu doze mici si crescand progresiv doza, se pot evita aceste efecte secundare."
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente