CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Zentel, comprimate




Indicatii - Zentel, comprimate
Zentel este un antihelmintic cu spectru larg, folosit pentru tratarea parazitozelor cu unul sau mai multi dintre urmatorii paraziti: Enterobius vermicularis (oxiuri), Trichuris trichiura (tricocefal), Ascaris lumbricoides (limbrici), Ankylostoma duodenale, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Taenia spp., Giardioza la copii.

Doze si mod de administrare - Zentel, comprimate
Cu prescriptie medicala. Doza uzuala pentru adulti si copii in varsta de peste 2 ani: 400 mg (doua comprimate de Zentel 200 mg sau continutul unui flacon a 10 sau 20 ml Zentel suspensie) intr-o priza unica in cazul parazitozelor cu: Enterobius vermicularis, Trichuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale si Necator americanus. In caz de strongiloidoza sau teniaza, se administreaza 400 mg Zentel in prize unice, 3 zile consecutiv. Daca pacientul nu este vindecat la trei saptamani dupa tratament, se indica o a doua cura. In giardioza (la copii cu varsta intre 2-12 ani), o doza zilnica de 400 mg in priza unica, timp de 5 zile. Comprimatele pot fi mestecate, inghitite sau zdrobite si amestecate cu alimentele. Nu este necesar sa fie administrate jeun sau sa se practice purgatia.

Contraindicatii - Zentel, comprimate
Sarcina. Suspiciune de sarcina. Hipersensibilitate la albendazol.

Masuri de precautie - Zentel, comprimate
Folosirea in cursul sarcinii si alaptarii: deoarece s-a demonstrat ca albendazolul este embriotoxic si teratogen la sobolan si la iepure, folosirea sa la femeile gravide sau la cele cu suspiciunea de sarcina este contraindicata. Pentru femeile aflate la varsta procreerii (15-40 de ani), Zentel trebuie administrat in primele 7 zile de la debutul menstruatiilor normale sau dupa obtinerea unui rezultat negativ la testele pentru sarcina. Nu exista date in studiile pe subiecti umani sau animale de laborator privind folosirea in cursul alaptarii.

Reactii adverse - Zentel, comprimate
S-au raportat cateva cazuri de disconfort gastro-intestinal si cefalee, fara a se stabili o legatura clara cu medicamentul.

Zentel este un antihelmintic cu spectru larg, folosit pentru tratarea parazitozelor cu unul sau mai multi dintre urmatorii paraziti: Enterobius vermicularis (oxiuri), Trichuris trichiura (tricocefal), Ascaris lumbricoides (limbrici), Ankylostoma duodenale, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Taenia spp., Giardioza la copii. )))Doze si mod de administrare Cu prescriptie medicala. Doza uzuala pentru adulti si copii in varsta de peste 2 ani: 400 mg (doua comprimate de Zentel 200 mg sau continutul unui flacon a 10 sau 20 ml Zentel suspensie) intr-o priza unica in cazul parazitozelor cu: Enterobius vermicularis, Trichuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale si Necator americanus. In caz de strongiloidoza sau teniaza, se administreaza 400 mg Zentel in prize unice, 3 zile consecutiv. Daca pacientul nu este vindecat la trei saptamani dupa tratament, se indica o a doua cura. In giardioza (la copii cu varsta intre 2-12 ani), o doza zilnica de 400 mg in priza unica, timp de 5 zile. Comprimatele pot fi mestecate, inghitite sau zdrobite si amestecate cu alimentele. Nu este necesar sa fie administrate jeun sau sa se practice purgatia. )))Contraindicatii Sarcina. Suspiciune de sarcina. Hipersensibilitate la albendazol. )))Masuri de precautie Folosirea in cursul sarcinii si alaptarii: deoarece s-a demonstrat ca albendazolul este embriotoxic si teratogen la sobolan si la iepure, folosirea sa la femeile gravide sau la cele cu suspiciunea de sarcina este contraindicata. Pentru femeile aflate la varsta procreerii (15-40 de ani), Zentel trebuie administrat in primele 7 zile de la debutul menstruatiilor normale sau dupa obtinerea unui rezultat negativ la testele pentru sarcina. Nu exista date in studiile pe subiecti umani sau animale de laborator privind folosirea in cursul alaptarii. S-au raportat cateva cazuri de disconfort gastro-intestinal si cefalee, fara a se stabili o legatura clara cu medicamentul.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente