CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Xilina cu adrenalina, solutie injectabila
Compozitie - Xilina cu adrenalina, solutie injectabila


- Xilina cu adrenalina, solutie injectabila
Fiole de 2 ml continand 0,040 g de clorhidrat de lidocaina si 0,00001 g adrenalina.

Actiune terapeutica - Xilina cu adrenalina, solutie injectabila
Anestezic local. Asocierea cu adrenalina - substanta vasoconstrictoare - intarzie difuziunea, absorbtia sistemica, prelungeste actiunea anestezica locala, scade riscul toxic si reduce sangerarea.

Indicatii - Xilina cu adrenalina, solutie injectabila


- Xilina cu adrenalina, solutie injectabila
Anestezie de infiltratie, anestezie de conducere in interventii de chirurgie generala, buco-maxilo-dentara; anestezie spinala.

Doze si mod de administrare - Xilina cu adrenalina, solutie injectabila
Infiltratii locale, uzual 1- 2 fiole. Eventual se poate creste doza, nu mai mult de 4 fiole.

Contraindicatii - Xilina cu adrenalina, solutie injectabila
Nu se utilizeaza la bolnavii cu alergie la lidocaina, insuficienta cardiaca grava si tireotoxicoza. Nu se utillizeaza in anestezia degetelor, a urechilor, a nasului, a penisului sau a scrotului, deoarece poate produce necroze ischemice. Prudenta sau se evita la bolnavii cu hipertensiune arteriala, ateroscleroza avansata, tulburari grave de conducere intracardiaca, cardiopatie ischemica. Prudenta la copii sau bolnavi cu stare generala alterata.

Reactii adverse - Xilina cu adrenalina, solutie injectabila
Lidocaina provoaca relativ frecvent somnolenta si ameteli, uneori reactii alergice (se face testul de toleranta inaintea administrarii: 1-2 picaturi instilate in sacul conjunctival, 0,2 ml in administrare i.d. pe fata anterioara a antebratului si se asteapta cateva minute). Supradozarea poate produce hipotensiune, paloare, sudoratie, greata, voma, fasciculatii, convulsii, depresie respiratorie, tulburari de ritm si/sau de conducere. Adrenalina poate cauza anxietate, tremor, palpitatii, tahicardie. "

))) Fiole de 2 ml continand 0,040 g de clorhidrat de lidocaina si 0,00001 g adrenalina. Anestezic local. Asocierea cu adrenalina - substanta vasoconstrictoare - intarzie difuziunea, absorbtia sistemica, prelungeste actiunea anestezica locala, scade riscul toxic si reduce sangerarea. ((())) Anestezie de infiltratie, anestezie de conducere in interventii de chirurgie generala, buco-maxilo-dentara; anestezie spinala. )))Doze si mod de administrare Infiltratii locale, uzual 1- 2 fiole. Eventual se poate creste doza, nu mai mult de 4 fiole. )))Contraindicatii Nu se utilizeaza la bolnavii cu alergie la lidocaina, insuficienta cardiaca grava si tireotoxicoza. Nu se utillizeaza in anestezia degetelor, a urechilor, a nasului, a penisului sau a scrotului, deoarece poate produce necroze ischemice. Prudenta sau se evita la bolnavii cu hipertensiune arteriala, ateroscleroza avansata, tulburari grave de conducere intracardiaca, cardiopatie ischemica. Prudenta la copii sau bolnavi cu stare generala alterata. Lidocaina provoaca relativ frecvent somnolenta si ameteli, uneori reactii alergice (se face testul de toleranta inaintea administrarii: 1-2 picaturi instilate in sacul conjunctival, 0,2 ml in administrare i.d. pe fata anterioara a antebratului si se asteapta cateva minute). Supradozarea poate produce hipotensiune, paloare, sudoratie, greata, voma, fasciculatii, convulsii, depresie respiratorie, tulburari de ritm si/sau de conducere. Adrenalina poate cauza anxietate, tremor, palpitatii, tahicardie. "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente