CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Vitacolan, suspensie




Compozitie - Vitacolan, suspensie
5 ml (1 lingurita) emulsie contine: vitamina A 1 250 U.I., vitamina B1 0,75 mg, vitamina B2 0,85 mg, vitamina B6 1 mg, nicotinamida 7,5 mg, pantenol 1,5 mg, vitamina C 15 mg, sorbitol 2,7 mg, aromatizant din extract de portocale, malt si macese.

Actiune terapeutica - Vitacolan, suspensie
Vitaminele sunt substante indispensabile pentru desfasurarea unei vieti sanatoase, avand un rol important in diferite procese fiziologice. In general, ele provin din surse exogene (in primul rand prin alimente). In unele cazuri, datorita alimentatiei necorespunzatoare (obiceiurile de nutritie dezvoltate in paralel cu modul de viata din mediul urban), determina un aport insuficient de vitamine care duce la hipovitaminoze, la aparitia unor stari carentiale ascunse (simptomele hipovitaminozei sunt aproape inobservabile, manifestandu-se mai ales prin anorexie, oboseala, scaderea capacitatii de aparare fata de infectii). O masura adecvata in profilaxia acestor stari o constituie completarea alimentatiei cu vitamine. Necesarul de vitamine al organismului depinde de varsta, activitatea fizica, unele medicamente si boli. Necesarul de vitamine este mai mare in perioada de crestere (sugari, copii mici, scolari, adolescenti), sarcina, lactatie, la varstnici, in stari de convalescenta, in urma unor boli indelungate. In aceste cazuri, organismul are nevoie nu numai de o singura vitamina, ci de un produs continand un complex de vitamine care compenseaza alimentatia.

Indicatii - Vitacolan, suspensie
Vitacolan este indicat ca supliment nutritiv, mai ales in cazuri de carente de vitamine, oboseala, stari de slabiciune, perioade de convalescenta dupa unele boli infectioase, diaree, sau perioade de efort, crestere, sarcina, lactatie. De asemenea, este utila in stimularea apetitului si a digestiei, combaterea asteniei, si este indicat in stari sustinute de efort fizic sau intelectual.

Doze si mod de administrare - Vitacolan, suspensie
Doza uzuala este 1 lingurita (5 ml) pe zi la sugari si la copii mici si 2 lingurite (10 ml) pe zi la adolescenti. Administrarea se face prin diluare cu apa, lapte, ceai sau cafea. Observatie: administrarea vitaminei D la copii poate fi continuata in aceeasi doza si in cursul tratamentului cu Vitacolan. In caz de supradozare poate produce diaree la persoane care prezinta hipersensibilitate la sorbitol. Poate fi administrat la diabetici si la bolnavii care sufera tulburari ale metabolismului hidratilor de carbon. "

5 ml (1 lingurita) emulsie contine: vitamina A 1 250 U.I., vitamina B1 0,75 mg, vitamina B2 0,85 mg, vitamina B6 1 mg, nicotinamida 7,5 mg, pantenol 1,5 mg, vitamina C 15 mg, sorbitol 2,7 mg, aromatizant din extract de portocale, malt si macese. Vitaminele sunt substante indispensabile pentru desfasurarea unei vieti sanatoase, avand un rol important in diferite procese fiziologice. In general, ele provin din surse exogene (in primul rand prin alimente). In unele cazuri, datorita alimentatiei necorespunzatoare (obiceiurile de nutritie dezvoltate in paralel cu modul de viata din mediul urban), determina un aport insuficient de vitamine care duce la hipovitaminoze, la aparitia unor stari carentiale ascunse (simptomele hipovitaminozei sunt aproape inobservabile, manifestandu-se mai ales prin anorexie, oboseala, scaderea capacitatii de aparare fata de infectii). O masura adecvata in profilaxia acestor stari o constituie completarea alimentatiei cu vitamine. Necesarul de vitamine al organismului depinde de varsta, activitatea fizica, unele medicamente si boli. Necesarul de vitamine este mai mare in perioada de crestere (sugari, copii mici, scolari, adolescenti), sarcina, lactatie, la varstnici, in stari de convalescenta, in urma unor boli indelungate. In aceste cazuri, organismul are nevoie nu numai de o singura vitamina, ci de un produs continand un complex de vitamine care compenseaza alimentatia. Vitacolan este indicat ca supliment nutritiv, mai ales in cazuri de carente de vitamine, oboseala, stari de slabiciune, perioade de convalescenta dupa unele boli infectioase, diaree, sau perioade de efort, crestere, sarcina, lactatie. De asemenea, este utila in stimularea apetitului si a digestiei, combaterea asteniei, si este indicat in stari sustinute de efort fizic sau intelectual. )))Doze si mod de administrare Doza uzuala este 1 lingurita (5 ml) pe zi la sugari si la copii mici si 2 lingurite (10 ml) pe zi la adolescenti. Administrarea se face prin diluare cu apa, lapte, ceai sau cafea. Observatie: administrarea vitaminei D la copii poate fi continuata in aceeasi doza si in cursul tratamentului cu Vitacolan. In caz de supradozare poate produce diaree la persoane care prezinta hipersensibilitate la sorbitol. Poate fi administrat la diabetici si la bolnavii care sufera tulburari ale metabolismului hidratilor de carbon. "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente