CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Vekfazolin, flacon injectabil
Compozitie - Vekfazolin, flacon injectabil
1 flacon cu pulbere injectabila contine: cefuroxima (sodica) 750 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica - Vekfazolin, flacon injectabil
Vekfazolin este un antibiotic semisintetic beta-lactamic cu actiune bactericida din generatia a II-a. Inhiba biosinteza peretelui celulelor bacteriene prin afinitatea specifica pentru proteinele enzimatice principale care participa la biosinteza respectiva. Rezista la beta-lactamazele produse de germenii gram-pozitivi si gramnegativi. Cefuroxima sodica nu este metabolizata in organism. Distributia tisulara este ridicata, difuzand in mod deosebit in bila, secretii bronhice, oculare, interstitiale, tesut osos, cardiac, articular, piele. Traverseaza bariera placentara. Germeni sensibili la cefuroxamina sodica: germeni aerobi gram-pozitivi: Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus pyogenis, Staphylococcus fecalis, inclusiv cei rezistenti la peniciline. Germeni aerobi gramnegativi: Haemophylus influenzae, Kebsiella pneumoniae, colibacili, Proteus mirabilis si rottgeri, Salmonella, Shigella, Borderella perbussis, Serratia. Germeni anaerobi: Clostridium, Bacteroides fragilis.

Indicatii - Vekfazolin, flacon injectabil
Tratamentul unor cazuri selectionate de infectii cu germeni sensibili la cefuroxima: infectii biliare si gastrointestinale, respiratorii, infectii din sfera O.R.L., infectii osoase si articulare, infectii urinare si renale, infectii genitale - gonoree, infectii ale tesuturilor moi, ale plagilor pielii, septicemii, infectii ale bolnavilor imuno-depresati, profilaxia preoperatorie a infectiilor.

Doze si mod de administrare - Vekfazolin, flacon injectabil
Se administreaza i.m. profund, sub forma de suspensie, obtinuta prin adaugarea a 3 ml ser fiziologic sau apa distilata. Pentru injectarea i.v. se foloseste numai solutie preparata in 6 ml ser fiziologic sau apa distilata si se introduce lent (3-5 min). In cazul perfuziei, 1,5 g Vekfazolin se adauga la 50 ml solutie perfuzabila si se introduce lent (cel putin 30 min). La adulti si copii peste 12 ani: obisnuit 1,5- 3 g i.m. o data pe zi sau fractionat, in cazuri grave sau infectii cu germeni moderat sensibili se poate creste la 6 g/zi. La copii intre 3 saptamani si 12 ani: 20-80 mg/kilocorp/zi. La nou nascuti, pana la 2 saptamani: 20-50 mg/kg corp o data pe zi. In gonoree se administreaza o doza unica de 250 m

Contraindicatii - Vekfazolin, flacon injectabil
Antecedentele de soc anafilactic fata de cefalo-sporine.

Reactii adverse - Vekfazolin, flacon injectabil
Uneori manifestari alergice (eruptii maculo-papuloase, urticarie, prurit, febra); reactii anafilactice; diaree; eozinofilie; leucopenie si neutropenie tranzitorie. Rareori cefalee, ameteli.

1 flacon cu pulbere injectabila contine: cefuroxima (sodica) 750 mg. Excipienti q.s. Vekfazolin este un antibiotic semisintetic beta-lactamic cu actiune bactericida din generatia a II-a. Inhiba biosinteza peretelui celulelor bacteriene prin afinitatea specifica pentru proteinele enzimatice principale care participa la biosinteza respectiva. Rezista la beta-lactamazele produse de germenii gram-pozitivi si gramnegativi. Cefuroxima sodica nu este metabolizata in organism. Distributia tisulara este ridicata, difuzand in mod deosebit in bila, secretii bronhice, oculare, interstitiale, tesut osos, cardiac, articular, piele. Traverseaza bariera placentara. Germeni sensibili la cefuroxamina sodica: germeni aerobi gram-pozitivi: Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus pyogenis, Staphylococcus fecalis, inclusiv cei rezistenti la peniciline. Germeni aerobi gramnegativi: Haemophylus influenzae, Kebsiella pneumoniae, colibacili, Proteus mirabilis si rottgeri, Salmonella, Shigella, Borderella perbussis, Serratia. Germeni anaerobi: Clostridium, Bacteroides fragilis. Tratamentul unor cazuri selectionate de infectii cu germeni sensibili la cefuroxima: infectii biliare si gastrointestinale, respiratorii, infectii din sfera O.R.L., infectii osoase si articulare, infectii urinare si renale, infectii genitale - gonoree, infectii ale tesuturilor moi, ale plagilor pielii, septicemii, infectii ale bolnavilor imuno-depresati, profilaxia preoperatorie a infectiilor. )))Doze si mod de administrare Se administreaza i.m. profund, sub forma de suspensie, obtinuta prin adaugarea a 3 ml ser fiziologic sau apa distilata. Pentru injectarea i.v. se foloseste numai solutie preparata in 6 ml ser fiziologic sau apa distilata si se introduce lent (3-5 min). In cazul perfuziei, 1,5 g Vekfazolin se adauga la 50 ml solutie perfuzabila si se introduce lent (cel putin 30 min). La adulti si copii peste 12 ani: obisnuit 1,5- 3 g i.m. o data pe zi sau fractionat, in cazuri grave sau infectii cu germeni moderat sensibili se poate creste la 6 g/zi. La copii intre 3 saptamani si 12 ani: 20-80 mg/kilocorp/zi. La nou nascuti, pana la 2 saptamani: 20-50 mg/kg corp o data pe zi. In gonoree se administreaza o doza unica de 250 m )))Contraindicatii Antecedentele de soc anafilactic fata de cefalo-sporine. Uneori manifestari alergice (eruptii maculo-papuloase, urticarie, prurit, febra); reactii anafilactice; diaree; eozinofilie; leucopenie si neutropenie tranzitorie. Rareori cefalee, ameteli.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente