CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Vasonit retard 600, comprimate retard




Compozitie - Vasonit retard 600, comprimate retard
Fiecare comprimat filmat contine 600 mg pentoxifilina.

Actiune terapeutica - Vasonit retard 600, comprimate retard
Pentoxifilina este un derivat xantinic cu actiune vasodilatatoare si de sporire a elasticitatii eritrocitelor; se utilizeaza atat in tratamentul tulburarilor circulatorii ale membrelor cat si al vaselor cerebrale. Spre deosebire de alti derivati ai metilxantinei, pentoxifilina nu are efect stimulativ asupra sistemului nervos central. Prin modul sau de conditionare, produsul Vasonit retard asigura o actiune prelungita.

Indicatii - Vasonit retard 600, comprimate retard
Tulburari circulatorii ale membrelor, indeosebi in boala privitorilor de vitrine.

Doze si mod de administrare - Vasonit retard 600, comprimate retard
Comprimatele se vor administra oral fara a fi zdrobite, cu lichid, dupa mese. Doza zilnica va fi stabilita de catre medic, urmand a fi respectata cu strictete de catre pacient. In medie, se va administra cate un comprimat de 1-2 ori/zi.

Contraindicatii - Vasonit retard 600, comprimate retard
Hipersensibilitate la pentoxifilina, cofeina, teobromina, teofilina; infarct miocardic acut; hemoragii ale vaselor mari; hemoragii retiniene; predispozitie la hemoragii retiniene in hipertensiune si diabet; perioada de sarcina si alaptare.

Masuri de precautie - Vasonit retard 600, comprimate retard
In urmatoarele afectiuni pentoxifilina se va administra doar dupa ce se iau masuri stricte de precautie: scleroza sau stenoza vaselor coronariene sau cerebrale asociate cu hipertensiune arteriala; aritmii cardiace severe; hipotensiune arteriala pronuntata. De asemenea, se vor avea in vedere urmatoarele: tratamentul cu pentoxifilina va fi intrerupt la aparitia unei hemoragii retiniene; aparitia unei sarcini in timpul tratamentului cu pentoxifilina trebuie imediat semnalata medicului; daca exista contraindicatii sau daca pacientul resimte efecte secundare in timpul tratamentului, acestea vor fi semnalate pentru a intra in atentia medicului curant; se recomanda prudenta in administrarea pentoxifilinei la conducatorii auto sau la persoanele ce deservesc utilaje, datorita posibilitatii de aparitie a simptomului de vertij; in caz de insuficienta cardiaca se impune un tratament prealabil cu glicozide cardiotonice.

Reactii adverse - Vasonit retard 600, comprimate retard
Frecvent: tulburari digestive (inapetenta, greata, voma, pirozis, dureri gastrice, diaree); reactii cutanate; cefalee, ameteli. In cazuri rare: valuri de caldura, palpitatii, simptome asemanatoare cu cele din stenoza vaselor coronariene, hipotensiune arteriala. in cazuri izolate: tulburari de ritm cardiac, icter, modificari ale tabloului sanguin, trombocitopenii, predispozitie la hemoragii ale pielii, mucoaselor si ale tractului digestiv.

Fiecare comprimat filmat contine 600 mg pentoxifilina. Pentoxifilina este un derivat xantinic cu actiune vasodilatatoare si de sporire a elasticitatii eritrocitelor; se utilizeaza atat in tratamentul tulburarilor circulatorii ale membrelor cat si al vaselor cerebrale. Spre deosebire de alti derivati ai metilxantinei, pentoxifilina nu are efect stimulativ asupra sistemului nervos central. Prin modul sau de conditionare, produsul Vasonit retard asigura o actiune prelungita. Tulburari circulatorii ale membrelor, indeosebi in boala privitorilor de vitrine. )))Doze si mod de administrare Comprimatele se vor administra oral fara a fi zdrobite, cu lichid, dupa mese. Doza zilnica va fi stabilita de catre medic, urmand a fi respectata cu strictete de catre pacient. In medie, se va administra cate un comprimat de 1-2 ori/zi. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la pentoxifilina, cofeina, teobromina, teofilina; infarct miocardic acut; hemoragii ale vaselor mari; hemoragii retiniene; predispozitie la hemoragii retiniene in hipertensiune si diabet; perioada de sarcina si alaptare. )))Masuri de precautie In urmatoarele afectiuni pentoxifilina se va administra doar dupa ce se iau masuri stricte de precautie: scleroza sau stenoza vaselor coronariene sau cerebrale asociate cu hipertensiune arteriala; aritmii cardiace severe; hipotensiune arteriala pronuntata. De asemenea, se vor avea in vedere urmatoarele: tratamentul cu pentoxifilina va fi intrerupt la aparitia unei hemoragii retiniene; aparitia unei sarcini in timpul tratamentului cu pentoxifilina trebuie imediat semnalata medicului; daca exista contraindicatii sau daca pacientul resimte efecte secundare in timpul tratamentului, acestea vor fi semnalate pentru a intra in atentia medicului curant; se recomanda prudenta in administrarea pentoxifilinei la conducatorii auto sau la persoanele ce deservesc utilaje, datorita posibilitatii de aparitie a simptomului de vertij; in caz de insuficienta cardiaca se impune un tratament prealabil cu glicozide cardiotonice. Frecvent: tulburari digestive (inapetenta, greata, voma, pirozis, dureri gastrice, diaree); reactii cutanate; cefalee, ameteli. In cazuri rare: valuri de caldura, palpitatii, simptome asemanatoare cu cele din stenoza vaselor coronariene, hipotensiune arteriala. in cazuri izolate: tulburari de ritm cardiac, icter, modificari ale tabloului sanguin, trombocitopenii, predispozitie la hemoragii ale pielii, mucoaselor si ale tractului digestiv.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente