CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Valparin 200 alkalets, comprimate filmate




Compozitie - Valparin 200 alkalets, comprimate filmate
Comprimate continand valproat de sodiu 200 mg.

Actiune terapeutica - Valparin 200 alkalets, comprimate filmate
Antiepileptic cu spectru larg.

Indicatii - Valparin 200 alkalets, comprimate filmate
Epilepsii generalizate, crize minore, crize majore tipice, crize mioclonice; epilepsii focale, crize jacksoniene motorii sau senzoriale, crize psihomotorii.

Doze si mod de administrare - Valparin 200 alkalets, comprimate filmate
In faza de inceput se administreaza (10-15 mg/kg corp), crescandu-se apoi la 20-30 mg/kg corp, cu monitorizarea atenta pentru a nu depasi doza de 50 mg/kg corp. La copii 20-40 mg/kg corp/zi si sub forma de capsule sau sirop.

Contraindicatii - Valparin 200 alkalets, comprimate filmate
Boli hepatice si pancreatice grave; prudenta in caz de boli hepatice sau deprimarea hematopoiezei in antecedente, deficite enzimatice hepatice congenitale; prudenta si doze mici in timpul sarcinii. Acidul valproic poate creste efectul alcoolului, barbituricelor, neurolepticelor, antidepresivelor triciclice; de asemenea creste riscul hemoragiilor la acidul acetilsalicilic si anticoagulantele cumarinice.

Reactii adverse - Valparin 200 alkalets, comprimate filmate
Uneori greata, voma, epigastralgii la inceputul tratamentului; ocazional tremor, pierderea temporara a parului, castig in greutate, cresterea fosfatazelor alcaline si a transaminazelor serice; rareori hepatita, chiar nevroza hepatica acuta, pancreatita, trombocitopenie, hipofibrinogenemie (se controleaza periodic functia hepatica, amilaza, trombocitele, fibrinogenul); au fost semnalate cazuri rare de aparitie brusca a unei stari de stupoare si coma.

Comprimate continand valproat de sodiu 200 mg. Antiepileptic cu spectru larg. Epilepsii generalizate, crize minore, crize majore tipice, crize mioclonice; epilepsii focale, crize jacksoniene motorii sau senzoriale, crize psihomotorii. )))Doze si mod de administrare In faza de inceput se administreaza (10-15 mg/kg corp), crescandu-se apoi la 20-30 mg/kg corp, cu monitorizarea atenta pentru a nu depasi doza de 50 mg/kg corp. La copii 20-40 mg/kg corp/zi si sub forma de capsule sau sirop. )))Contraindicatii Boli hepatice si pancreatice grave; prudenta in caz de boli hepatice sau deprimarea hematopoiezei in antecedente, deficite enzimatice hepatice congenitale; prudenta si doze mici in timpul sarcinii. Acidul valproic poate creste efectul alcoolului, barbituricelor, neurolepticelor, antidepresivelor triciclice; de asemenea creste riscul hemoragiilor la acidul acetilsalicilic si anticoagulantele cumarinice. Uneori greata, voma, epigastralgii la inceputul tratamentului; ocazional tremor, pierderea temporara a parului, castig in greutate, cresterea fosfatazelor alcaline si a transaminazelor serice; rareori hepatita, chiar nevroza hepatica acuta, pancreatita, trombocitopenie, hipofibrinogenemie (se controleaza periodic functia hepatica, amilaza, trombocitele, fibrinogenul); au fost semnalate cazuri rare de aparitie brusca a unei stari de stupoare si coma.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente