CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Uscosin, comprimate




Compozitie - Uscosin, comprimate
Comprimate continand bromura de N-butilscopolamoniu 10 mg.

Actiune terapeutica - Uscosin, comprimate
Antispastic digestiv si genito-urinar prin actiune parasimpatolitica si slab ganglioplegica; antisecretor gastric. Absorbtia intestinala este slaba, iar durata de actiune este relativ scurta.

Indicatii - Uscosin, comprimate
Colici intestinale, biliare, ureterale, spasm piloric sau de cardia, ulcer gastroduodenal, colita mucomembranoasa; dismenoree, retentie de lohii; pentru efectuarea duodenografiei hipotone si diagnosticul diferential radiologic intre spasmele functionale si stenoza organica.

Doze si mod de administrare - Uscosin, comprimate
Adulti: cate 1-2 comprimate de 3-5 ori/zi. Copii 6-12 ani: 1 comprimat de 3 ori/zi.

Contraindicatii - Uscosin, comprimate
Glaucom, adenom de prostata cu retentie urinara, ileus paralitic, megacolon, obstacol mecanic la nivelul tubului digestiv, hernie hiatala cu reflux esofagian, tahiaritmii supraventriculare; prudenta in cardiopatia ischemica grava si la bolnavii cu hipertiroidism marcat. Prudenta cand se asociaza cu chinidina, amantadina, antidepresive triciclice (creste riscul reactiilor adverse).

Reactii adverse - Uscosin, comprimate
Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, tahicardie, constipatie, dificultate in urinare (mai ales la doze mari).

Comprimate continand bromura de N-butilscopolamoniu 10 mg. Antispastic digestiv si genito-urinar prin actiune parasimpatolitica si slab ganglioplegica; antisecretor gastric. Absorbtia intestinala este slaba, iar durata de actiune este relativ scurta. Colici intestinale, biliare, ureterale, spasm piloric sau de cardia, ulcer gastroduodenal, colita mucomembranoasa; dismenoree, retentie de lohii; pentru efectuarea duodenografiei hipotone si diagnosticul diferential radiologic intre spasmele functionale si stenoza organica. )))Doze si mod de administrare Adulti: cate 1-2 comprimate de 3-5 ori/zi. Copii 6-12 ani: 1 comprimat de 3 ori/zi. )))Contraindicatii Glaucom, adenom de prostata cu retentie urinara, ileus paralitic, megacolon, obstacol mecanic la nivelul tubului digestiv, hernie hiatala cu reflux esofagian, tahiaritmii supraventriculare; prudenta in cardiopatia ischemica grava si la bolnavii cu hipertiroidism marcat. Prudenta cand se asociaza cu chinidina, amantadina, antidepresive triciclice (creste riscul reactiilor adverse). Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, tahicardie, constipatie, dificultate in urinare (mai ales la doze mari).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente