CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Unguent oftalmologic cu kanamicina




Compozitie - Unguent oftalmologic cu kanamicina
Kanamicina sulfat (corespunzator la 0,6 - 0,8 g baza) 1 g, lanolina anhidra 4 g, vaselina alba 85 g, ulei de parafina pentru uz intern 10 g. Un tub de 6 g contine: 0,6 g de sulfat de kanamicina (ceea ce corespunde la aproximativ 0,42 g kanamicina-baza).

Actiune terapeutica - Unguent oftalmologic cu kanamicina
Kanamicina, antibiotic din grupa amino-glucozidelor, are un spectru de actiune care se extinde asupra urmatoarelor categorii de germeni: coci si bacili gramnegativi (Neisseria gonorrhoeae si meningitidis, E. coli, Aerobacter aerogenes, unele brucele, H. influenzae si pertussis, unele tulpini de Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae, Salmonellae, Shigella), coci si bacili gram-pozitivi (Diplococcus pneumoniae, Staphilococcus aureus, Corynebacterium diphteriae), bacili acidorezistenti (Mycobacterium tuberculosis si micobacterii atipice) si sporulati (B. anthracis). Rezistenta la Kanamicina se constata la majoritatea tulpinilor de Pseudomonas si de streptococi, de asemenea la clostridii si alti germeni anaerobi, fungi, virusuri si majoritatea protozoarelor.

Kanamicina sulfat (corespunzator la 0,6 - 0,8 g baza) 1 g, lanolina anhidra 4 g, vaselina alba 85 g, ulei de parafina pentru uz intern 10 g. Un tub de 6 g contine: 0,6 g de sulfat de kanamicina (ceea ce corespunde la aproximativ 0,42 g kanamicina-baza). Kanamicina, antibiotic din grupa amino-glucozidelor, are un spectru de actiune care se extinde asupra urmatoarelor categorii de germeni: coci si bacili gramnegativi (Neisseria gonorrhoeae si meningitidis, E. coli, Aerobacter aerogenes, unele brucele, H. influenzae si pertussis, unele tulpini de Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae, Salmonellae, Shigella), coci si bacili gram-pozitivi (Diplococcus pneumoniae, Staphilococcus aureus, Corynebacterium diphteriae), bacili acidorezistenti (Mycobacterium tuberculosis si micobacterii atipice) si sporulati (B. anthracis). Rezistenta la Kanamicina se constata la majoritatea tulpinilor de Pseudomonas si de streptococi, de asemenea la clostridii si alti germeni anaerobi, fungi, virusuri si majoritatea protozoarelor.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente