CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Unguent oftalmic cu sulfat neomicina si polimixina
Compozitie - Unguent oftalmic cu sulfat neomicina si polimixina
Sulfat de neomicina 0,5 g%, sulfat de polimixina-B 1625000 UI (cca. 0,250 g), lanolina anhidra 4 g%, ulei de parafina de uz intern 10 g%, vaselina alba - pana la 100 g.

Actiune terapeutica - Unguent oftalmic cu sulfat neomicina si polimixina
Neomicina din formula unguentului include, in spectrul sau antimicrobian, numerosi germeni grampozitivi si gramnegativi, fiind activa si fata de mai multe tulpini de Proteus. Sfera de actiune a Polimixinei-B este strict limitata la microorganisme gramnegative, inclusiv numeroase tulpini de Pseudomonas aeruginosa.

Indicatii - Unguent oftalmic cu sulfat neomicina si polimixina
Infectii microbiene externe ale ochiului si anexelor sale (blefarite, blefaro - si kerato - conjunctivite, episclerite, dacriocistite) provocate de germeni sensibili la antibioticele din formula; prevenirea infectiilor microbiene oculare dupa arsuri, plagi si interventii oftalmochirurgicale, de asemenea, in cazul utilizarii unui tratament local cu corticosteroizi.

Doze si mod de administrare - Unguent oftalmic cu sulfat neomicina si polimixina
In functie de severitatea infectiei, se introduce o cantitate mica de unguent in sacul conjunctiv (eventual, se aplica, pe pleoape, in cazul blefaritelor externe), la 3-4 ore.

Contraindicatii - Unguent oftalmic cu sulfat neomicina si polimixina
Sensibilizarea la oricare din componente. Atentie! Se va evita tratamentul de lunga durata, pentru a impiedica dezvoltarea rezistentei microbiene. Daca apar fenomene alergice tinand seama de posibilitatea unor reactii incrucisate, se vor evita in tratamentul unor eventuale infectii ulterioare: kanamicina, paromomicina, streptomicina si gentamicina.

Reactii adverse - Unguent oftalmic cu sulfat neomicina si polimixina
In general unguentul este bine tolerat; nu este insa exclusa aparitia unor reactii alergice la neomicina, care impun intreruperea tratamentului.

Sulfat de neomicina 0,5 g%, sulfat de polimixina-B 1625000 UI (cca. 0,250 g), lanolina anhidra 4 g%, ulei de parafina de uz intern 10 g%, vaselina alba - pana la 100 g. Neomicina din formula unguentului include, in spectrul sau antimicrobian, numerosi germeni grampozitivi si gramnegativi, fiind activa si fata de mai multe tulpini de Proteus. Sfera de actiune a Polimixinei-B este strict limitata la microorganisme gramnegative, inclusiv numeroase tulpini de Pseudomonas aeruginosa. Infectii microbiene externe ale ochiului si anexelor sale (blefarite, blefaro - si kerato - conjunctivite, episclerite, dacriocistite) provocate de germeni sensibili la antibioticele din formula; prevenirea infectiilor microbiene oculare dupa arsuri, plagi si interventii oftalmochirurgicale, de asemenea, in cazul utilizarii unui tratament local cu corticosteroizi. )))Doze si mod de administrare In functie de severitatea infectiei, se introduce o cantitate mica de unguent in sacul conjunctiv (eventual, se aplica, pe pleoape, in cazul blefaritelor externe), la 3-4 ore. )))Contraindicatii Sensibilizarea la oricare din componente. Atentie! Se va evita tratamentul de lunga durata, pentru a impiedica dezvoltarea rezistentei microbiene. Daca apar fenomene alergice tinand seama de posibilitatea unor reactii incrucisate, se vor evita in tratamentul unor eventuale infectii ulterioare: kanamicina, paromomicina, streptomicina si gentamicina. In general unguentul este bine tolerat; nu este insa exclusa aparitia unor reactii alergice la neomicina, care impun intreruperea tratamentului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente