CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Unguent cu triamcinolon acetonid




Compozitie - Unguent cu triamcinolon acetonid
Unguentul contine 0,1% triamcinolon acetonid (1-dehidro-9-fluor-16,17-dihidrocorticosteron).

Actiune terapeutica - Unguent cu triamcinolon acetonid
Triamcinolonul acetonid este glucocorticoid monofluorurat cu utilizare specific topica, dotat cu actiune antiinflamatoare si antialergica ce impiedica reactiile mezenchimale iritativ - hiperergice. Reduce hiperplazia epiteliala si normalizeaza keratinizarea.

Doze si mod de administrare - Unguent cu triamcinolon acetonid
Unguentul se aplica in strat subtire de 2-4 ori pe zi, timp de 2-7 zile. Pentru consolidarea rezultatelor terapeutice se recomanda aplicarea unguentului de 1-2 ori pe zi cateva zile dupa vindecarea clinica.

Indicatii - Unguent cu triamcinolon acetonid
Psoriazis lichen simplex si plan, lupus eritematos discoid cronic, eczeme si dermatite eczematiforme cronice, neurodermite cu focare de lichenificare, prurit ano-genital.

Contraindicatii si precautii - Unguent cu triamcinolon acetonid
Se va evita prelungirea excesiva a tratamentului la bolnavi debilitati, gravide, copii, precum si in prezenta unor tare renale sau hepatice. Necesita o deosebita prudenta utilizarea unguentului in cazurile de diabet latent, hipertensiune arteriala, neoplasme gastrice, osteoporoza.

Reactii adverse - Unguent cu triamcinolon acetonid
Dupa tratamente prelungite cu aplicarea unguentului pe teritorii cutanate intinse pot aparea fenomene de hipocorticism reactional, oboseala, adinamie, somnolenta sau agitatie si insomnie. Se mai poate constata eozinofilie sanguina si usoara anemie, de asemenea excretie crescuta de sodiu cu retentie de potasiu. Mult mai rare sunt fenomenele de hipercorticism, prezente mai ales la bolnavi cu functie deficitara a rinichiului sau a ficatului.

Unguentul contine 0,1% triamcinolon acetonid (1-dehidro-9-fluor-16,17-dihidrocorticosteron). Triamcinolonul acetonid este glucocorticoid monofluorurat cu utilizare specific topica, dotat cu actiune antiinflamatoare si antialergica ce impiedica reactiile mezenchimale iritativ - hiperergice. Reduce hiperplazia epiteliala si normalizeaza keratinizarea. )))Doze si mod de administrare Unguentul se aplica in strat subtire de 2-4 ori pe zi, timp de 2-7 zile. Pentru consolidarea rezultatelor terapeutice se recomanda aplicarea unguentului de 1-2 ori pe zi cateva zile dupa vindecarea clinica. Psoriazis lichen simplex si plan, lupus eritematos discoid cronic, eczeme si dermatite eczematiforme cronice, neurodermite cu focare de lichenificare, prurit ano-genital. si precautii Se va evita prelungirea excesiva a tratamentului la bolnavi debilitati, gravide, copii, precum si in prezenta unor tare renale sau hepatice. Necesita o deosebita prudenta utilizarea unguentului in cazurile de diabet latent, hipertensiune arteriala, neoplasme gastrice, osteoporoza. Dupa tratamente prelungite cu aplicarea unguentului pe teritorii cutanate intinse pot aparea fenomene de hipocorticism reactional, oboseala, adinamie, somnolenta sau agitatie si insomnie. Se mai poate constata eozinofilie sanguina si usoara anemie, de asemenea excretie crescuta de sodiu cu retentie de potasiu. Mult mai rare sunt fenomenele de hipercorticism, prezente mai ales la bolnavi cu functie deficitara a rinichiului sau a ficatului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente