CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Unguent cu fenilbutazona
Compozitie - Unguent cu fenilbutazona
Unguent continand fenilbutazona 4 g, camfor 3 g, cloroform 2 g, mentol 1 g, excipienti pana la 100 g.

Actiune teraputica - Unguent cu fenilbutazona
Antiinflamator si analgezic prin fenilbutazona, asociata cu actiunea revulsiva a camforului, mentolului si cloroformului care asigura o buna penetrabilitate la nivelul straturilor profunde ale pielii.

Indicatii - Unguent cu fenilbutazona
Inflamatii si dureri de natura reumatismala (artroze, periartrite, artralgii, mialgii, nevralgii); traumatica (contuzii, entorse, luxatii, clacaj muscular la sportivi, bursite, tendinite) sau circulatorie (tromboze varicoase, sechele flebitice, degeraturi).

Doze si mod de administrare - Unguent cu fenilbutazona
Se aplica pe tegumente indemne, de 2-3 ori pe zi, frictionand, eventual, zona interesata (mai ales in afectiunile aparatului locomotor).

Contraindicatii - Unguent cu fenilbutazona


- Unguent cu fenilbutazona
Supuratii (abcese, flegmoane); sensibilizare la fenilbutazona si la anticoagulante de tip heparinic; bolnavii cu tulburari de coagulabilitate sanguina, alterari ale formulei leucocitare sau antecedente ulceroase vor utiliza unguentul numai sub supraveghere medicala.

Masuri de precautie - Unguent cu fenilbutazona
Se recomanda prudenta la bolnavii cu nefrita cronica, afectiuni hepatice si cardiopatii decompensate. Prin legarea de albuminele plasmatice potenteaza efectele dicumarinicelor si ale antidiabeticelor orale. Nu este indicat la copii sub 3 ani.

Reactii adverse - Unguent cu fenilbutazona
Tulburari gastrointestinale; ameteli, insomnie; stomatite si fenomene congestive; decompensarea cardiopatiilor compensate, reactivarea ulcerelor gastrice si duodenale. Este posibila aparitia edemelor prin retentie de apa si electroliti. Se mai semnaleaza leucopenie, agranulocitoza, anemie aplastica, manifestari alergice anafilactice, dermatie exfoliative, gusa, mixedem. De aceea tratamentul trebuie facut sub supraveghere medicala.

Unguent continand fenilbutazona 4 g, camfor 3 g, cloroform 2 g, mentol 1 g, excipienti pana la 100 g. )))Actiune teraputica Antiinflamator si analgezic prin fenilbutazona, asociata cu actiunea revulsiva a camforului, mentolului si cloroformului care asigura o buna penetrabilitate la nivelul straturilor profunde ale pielii. Inflamatii si dureri de natura reumatismala (artroze, periartrite, artralgii, mialgii, nevralgii); traumatica (contuzii, entorse, luxatii, clacaj muscular la sportivi, bursite, tendinite) sau circulatorie (tromboze varicoase, sechele flebitice, degeraturi). )))Doze si mod de administrare Se aplica pe tegumente indemne, de 2-3 ori pe zi, frictionand, eventual, zona interesata (mai ales in afectiunile aparatului locomotor). )))Contraindicatii))) Supuratii (abcese, flegmoane); sensibilizare la fenilbutazona si la anticoagulante de tip heparinic; bolnavii cu tulburari de coagulabilitate sanguina, alterari ale formulei leucocitare sau antecedente ulceroase vor utiliza unguentul numai sub supraveghere medicala. )))Masuri de precautie Se recomanda prudenta la bolnavii cu nefrita cronica, afectiuni hepatice si cardiopatii decompensate. Prin legarea de albuminele plasmatice potenteaza efectele dicumarinicelor si ale antidiabeticelor orale. Nu este indicat la copii sub 3 ani. Tulburari gastrointestinale; ameteli, insomnie; stomatite si fenomene congestive; decompensarea cardiopatiilor compensate, reactivarea ulcerelor gastrice si duodenale. Este posibila aparitia edemelor prin retentie de apa si electroliti. Se mai semnaleaza leucopenie, agranulocitoza, anemie aplastica, manifestari alergice anafilactice, dermatie exfoliative, gusa, mixedem. De aceea tratamentul trebuie facut sub supraveghere medicala.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente