CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Unasyn, pulbere pentru solutie injectabila




Forma de prezentare - Unasyn, pulbere pentru solutie injectabila
Pulbere pentru solutie injectabila 1,5 g; ct. × 1 fl.Indicatii: Infectii ale cailor respiratorii superioare (sinuzite, otite medii si tonsilite); infectii ale cailor respiratorii inferioare (pneumonii bacteriene si bronsite); infectii ale tractului urinar si pielonefrite; infectii cutanate, ale tesuturilor moi si infectii gonococice. Preparatul injectabil poate fi administrat preoperator pentru a scadea frecventa infectiilor postoperatorii la nivelul plagii la pacientii cu interventii chirurgicale abdominale sau pelvine. La sfarsitul nasterii naturale sau prin cezariana, se poate folosi profilactic Unasyn 1,5 g im/iv pentru a scadea riscul infectiilor postpartum.

Dozaj si mod de administrare - Unasyn, pulbere pentru solutie injectabila
Adulti (inclusiv varstnici) si copii de peste 30 kg: 375-750 mg de 2 ori/zi. Copii sub 30 kg: 25-50 mg/kg/zi in 2 prize timp de 5-14 zile. in trat. gonoreei necomplicate, oral, doza unica de 2,25 g si teste serologice pentru sifilis. La un clearance al creatininei de 30 ml/min, adm se face mai rar. Injectabil: i.v. (in injectie sau in perfuzie) sau i.m., la adulti intre 1,5 si 12 g pe zi, fractionat la intervale de 6 sau 8 ore; la copii, doza recomandata injectabil este de 150 mg/ kg/zi, fractionat la 6 sau 8 ore; la nou-nascutii in prima saptamana de viata (indeosebi la prematuri) doza recomandata este de 75 mg/kg/zi, la intervale de 12 ore.

Contraindicatii - Unasyn, pulbere pentru solutie injectabila
Reactii alergice la peniciline in antecedente. Mononucleoza infectioasa.

Atentionari - Unasyn, pulbere pentru solutie injectabila
Persoane cu antecedente de hipersensibilizare la peniciline si/sau la alergeni multipli. Risc de suprainfectii oportuniste; se intrerupe trat. si/sau se instituie terapie corespunzatoare. Verificarea functiilor renale, hepatice si hematopoietice. Atentie la nou-nascuti. Suspensia orala reconstituita trebuie pastrata la frigider si aruncata dupa 14 zile. Sarcina. Alaptare.

Reactii adverse - Unasyn, pulbere pentru solutie injectabila
Diaree/scaune moi; greata, varsaturi, disconfort abdominal si dureri/ crampe abdominale. Rar enterocolite si colite pseudomembranoase; rash si prurit; somnolenta/sedare, oboseala, indispozitie si cefalee. Injectabil: durere la locul injectarii (mai ales i.m.), flebita, tulburari hematologice (anemie, anemie hemolitica, trombocitopenie, eozinofilie si leucopenie), tulburari gastro-intestinale, renale, SNC (rar, convulsii)."

)))Forma de prezentare Pulbere pentru solutie injectabila 1,5 g; ct. × 1 fl.Indicatii: Infectii ale cailor respiratorii superioare (sinuzite, otite medii si tonsilite); infectii ale cailor respiratorii inferioare (pneumonii bacteriene si bronsite); infectii ale tractului urinar si pielonefrite; infectii cutanate, ale tesuturilor moi si infectii gonococice. Preparatul injectabil poate fi administrat preoperator pentru a scadea frecventa infectiilor postoperatorii la nivelul plagii la pacientii cu interventii chirurgicale abdominale sau pelvine. La sfarsitul nasterii naturale sau prin cezariana, se poate folosi profilactic Unasyn 1,5 g im/iv pentru a scadea riscul infectiilor postpartum. )))Dozaj si mod de administrare Adulti (inclusiv varstnici) si copii de peste 30 kg: 375-750 mg de 2 ori/zi. Copii sub 30 kg: 25-50 mg/kg/zi in 2 prize timp de 5-14 zile. in trat. gonoreei necomplicate, oral, doza unica de 2,25 g si teste serologice pentru sifilis. La un clearance al creatininei de 30 ml/min, adm se face mai rar. Injectabil: i.v. (in injectie sau in perfuzie) sau i.m., la adulti intre 1,5 si 12 g pe zi, fractionat la intervale de 6 sau 8 ore; la copii, doza recomandata injectabil este de 150 mg/ kg/zi, fractionat la 6 sau 8 ore; la nou-nascutii in prima saptamana de viata (indeosebi la prematuri) doza recomandata este de 75 mg/kg/zi, la intervale de 12 ore. )))Contraindicatii Reactii alergice la peniciline in antecedente. Mononucleoza infectioasa. )))Atentionari Persoane cu antecedente de hipersensibilizare la peniciline si/sau la alergeni multipli. Risc de suprainfectii oportuniste; se intrerupe trat. si/sau se instituie terapie corespunzatoare. Verificarea functiilor renale, hepatice si hematopoietice. Atentie la nou-nascuti. Suspensia orala reconstituita trebuie pastrata la frigider si aruncata dupa 14 zile. Sarcina. Alaptare. Diaree/scaune moi; greata, varsaturi, disconfort abdominal si dureri/ crampe abdominale. Rar enterocolite si colite pseudomembranoase; rash si prurit; somnolenta/sedare, oboseala, indispozitie si cefalee. Injectabil: durere la locul injectarii (mai ales i.m.), flebita, tulburari hematologice (anemie, anemie hemolitica, trombocitopenie, eozinofilie si leucopenie), tulburari gastro-intestinale, renale, SNC (rar, convulsii)."
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente