CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Ubretid, comprimate




Compozitie - Ubretid, comprimate
Fiecare comprimat contine 5 mg bromura de distigmina. Fiecare fiola de 1 ml contine 0,5 mg distigmina bromida in ser fiziologic.

Actiune terapeutica - Ubretid, comprimate
Ubretid este un inhibitor al colinesterazei. Acetilcolina serveste ca substanta de transport pentru transmiterea influxului nervos la organul tinta pentru aproape toti nervii parasimpatici, cativa nervi simpatici (ex. nervi autonomi ai glandelor sudoripare) ca si pentru nervii senzitivomotori ai musculaturii scheletale. Imediat dupa eliberarea acesteia la nivelul terminatiilor nervoase, acetilcolina este descompusa de colinesteraza specifica (acetilcolinesteraza) si astfel inactivata. Ubretid creste eficacitatea acetilcolinei prin formarea de complexe reversibile cu colinesteraza. Astfel se obtin o crestere a tonicitatii si a peristalticii tractului gastro-intestinal, o crestere a tonicitatii vezicii urinare, a sfincterelor si a muschilor striati. Farmacocinetica: ca si alti inhibitori ai colinesterazei, Ubretid este un compus cu grupari cuaternare de amoniu. Este dificil pentru aceste substante sa strabata membrana celulara, ele nu strabat bariera hematoencefalica si astfel nu afecteaza eficacitatea acetilcolinei ca substanta de transport al stimulilor in sistemul nervos central. De asemenea, nu exista o actiune semnificativa asupra transmiterii ganglionare in sistemul nervos autonom. Deoarece Ubretid are doua grupari cuaternare de amoniu, legarea sa de acetilcolinesteraza este mai puternica decat cea a inhibitorilor colinesterazei, care au doar o grupare de amoniu. Dupa descompunerea lui hidrolitica de catre enzime, eliminarea Ubretid-ului prin urina este mult mai intensa decat cea a inhibitorilor colinesterazei cu o singura grupare de amoniu.

Indicatii - Ubretid, comprimate
Atonie intestinala postoperatorie. Atonie postoperatorie a musculaturii vezicii urinare si a ureterelor. Tulburare neurogena a mictiunii. Incontinenta urinara. Constipatie cronica. Dilatari substantiale ale unor portiuni mari ale intestinului. Astenie musculara severa (miastenia gravis pseudoparalitica).

Doze si mod de administrare - Ubretid, comprimate
In lipsa altei prescriptii din partea medicului, urmati strict doza recomandata. Initial: 1 comprimat pe zi. Dupa o saptamana de tratament, in functie de reactie, se pot lua 1 sau 2 comprimate la fiecare 2 sau 3 zile. Totusi, daca o doza mare de Ubretid nu are efect datorita consumului anterior de alimente, nu trebuie in nici un caz sa se compenseze prin repetarea administrarii medicamentului pe o perioada de cateva ore. Aceasta poate produce o acumulare necontrolabila. Doza intreaga pe o zi trebuie luata dimineata, pe stomacul gol, cu putin lichid, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun. Fiole OPC: Intramuscular. Nu necesita taiere. Instructiuni pentru folosirea fiolelor OPC (taiate ntr-un punct): 1. Tineti fiola cu punctul colorat in sus! Permiteti solutiei sa alunece de la varf in jos, scuturand si lovind incet fiola. 2. Tineti fiola cu punctul colorat in sus! Indrumari generale pentru dozaj: La adulti, doza medie initiala este de 0,5 mg. Urmatoarea injectie poate fi data numai dupa 24 de ore, adica atunci cand este clar ca a trecut efectul maxim. Daca efectul Ubretid-ului este indicat pentru mai multe zile, aceeasi doza poate fi data din nou la intervale de 2 pana la 3 zile. Daca este necesar, aceasta doza poate fi crescuta la 0,1 mg/ kg corp. Astfel este obtinut un efect constant. Date referitoare la indicatiile de folosire: Atonie intestinala postoperatorie, ileus paralitic postoperator: in general, in functie de severitatea interventiei chirurgicale sau ginecologice, se injecteaza 0,5 mg la 24 pana la 72 de ore dupa operatie. Daca este necesar, aceasta doza poate fi marita pana la 0,1 mg/10 kg corp. Aceasta doza este repetata la intervale de 1 la 3 zile. Atonie postoperatorie ureterala si a vezicii urinare: in dimineata celei de a doua zile postoperatorii (dupa 36 pana la 48 ore), se administreaza 0,5 mg. Aceasta doza poate fi crescuta pana la 0,1 mg/10 kg corp si este administrata tot la 3 zile, pana in a 27-a zi postoperatorie. In cazul iradierii cu raze X postoperatorii, tratamentul cu Ubretid va fi continuat cu tablete a 5 mg pana la terminarea iradierii. Insuficienta functionala a sfincterului vezical: la inceputul tratamentului se administreaza 0,5 mg. Aceeasi doza, care poate fi crescuta pana la 0,1 mg/10 kg corp daca este necesar, se repeta la fiecare a 3-a sau a 4-a zi, pana la obtinerea actiunii. Cand s-a realizat efectul dorit, tratamentul poate fi continuat cu Ubretid comprimate de 5 mg. In constipatia cronica si megacolon: 0,5 mg de 2 ori pe saptamana. In miastenia gravis pseudoparalitica: 0,5 mg pana la 0,75 mg la interval de 2 zile.

Contraindicatii - Ubretid, comprimate
Ubretid nu trebuie folosit in: vagotonie severa (dominanta placii parasimpatice a sistemului nervos autonom vegetativ), insotita de tensiune arteriala scazuta, frecventa cardiaca scazuta, hiperaciditate, hiperperistaltism intestinal si gastric, hipersalivatie, tulburari circulatorii periferice, spasme ale tractului intestinal, ale cailor biliare si urinare, ulcere gastrice, enterite; presiune sanguina foarte scazuta, tonus muscular foarte crescut, spasme musculare (tetanie), epilepsie, boala Parkinson, soc postoperator si insuficiente circulatorii; insuficienta cardiaca netratata, infarct miocardic, astm bronsic.

Masuri de precautie - Ubretid, comprimate
Daca exista contraindicatii sau apar efecte secundare, informati imediat medicul. Informati medicul daca ramaneti insarcinata pe durata tratamentului. Acest medicament poate diminua atentia si reflexele necesare in conducerea auto si manevrarea aparatelor. Atentie la data de expirare! Nu lasati la indemana copiilor!Sarcina alaptare: Folositi Ubretid numai la recomandarea medicului. Precautii speciale: pentru tratamentul paraliziei neurogene a vezicii urinare, asociata cu spasm al sfincterului vezical (dissinergie), Ubretid se va administra in asociatie cu un blocant alfa-adrenergic. Tratamentul efectelor secundare: efectele muscarinice se vor trata cu atropina. Datorita efectelor de durata ale Ubretid-ului, atropina poate fi administrata repetat, pana la disparitia efectelor de supradozare. Notati durata mai lunga a efectului Ubretid-ului in comparatie cu atropina! 0,5 pana la 1 mg (pana la 2 mg) de sulfat de atropina este administrat intravenos, sau poate subcutanat. Un tratament cu doza mare de Ubretid a miasteniei cere adesea o combinare cu atropina administrata oral. De asemenea, in cazuri de criza colinergica, se recomanda administrarea atropinei. In cazuri de urgenta trebuie oricum initiata respiratia artificiala. Reactivatorii colinesterazici ca obidoxim (Toxogonin) nu sunt antagonisti atat de puternici ai inhibitorilor de tipul Ubretid ca si colinesteraza serica. ATENTIE! Poate prelungii timpul de reactie. nu conduceti vehiculele dupa ce ati luat medicamentul. Interactiuni: Anticolinergicele ca: atropina, unele antipsihotice si antihistaminicele sunt antagonice efectelor muscarinice induse de Ubretid. Ubretid-ul este antagonic curarei (Se va intrerupe tratamentul cu Ubretid preoperator!). Efectele relaxantelor musculare (de ex. suxametoniul) pot fi prelungite de Ubretid. Unele antibiotice, in special neomicina, streptomicina si kanamicina, pot scadea eficienta Ubretid- ului.

Reactii adverse - Ubretid, comprimate
Greturi, varsaturi, diaree, enterospasme, activitate scazuta a stomacului, intestinelor si ureterelor, hipersalivatie si cresterea secretiei lacrimale, astm episodic, scaderea alurii ventriculare (sub 60 batai pe minut), mioza, transpiratii, spasme musculare, tremor muscular, hipotonie musculara, disfagie. In cazuri de amenoree temporara, Ubretid poate cauza sangerari.

Fiecare comprimat contine 5 mg bromura de distigmina. Fiecare fiola de 1 ml contine 0,5 mg distigmina bromida in ser fiziologic. Ubretid este un inhibitor al colinesterazei. Acetilcolina serveste ca substanta de transport pentru transmiterea influxului nervos la organul tinta pentru aproape toti nervii parasimpatici, cativa nervi simpatici (ex. nervi autonomi ai glandelor sudoripare) ca si pentru nervii senzitivomotori ai musculaturii scheletale. Imediat dupa eliberarea acesteia la nivelul terminatiilor nervoase, acetilcolina este descompusa de colinesteraza specifica (acetilcolinesteraza) si astfel inactivata. Ubretid creste eficacitatea acetilcolinei prin formarea de complexe reversibile cu colinesteraza. Astfel se obtin o crestere a tonicitatii si a peristalticii tractului gastro-intestinal, o crestere a tonicitatii vezicii urinare, a sfincterelor si a muschilor striati. Farmacocinetica: ca si alti inhibitori ai colinesterazei, Ubretid este un compus cu grupari cuaternare de amoniu. Este dificil pentru aceste substante sa strabata membrana celulara, ele nu strabat bariera hematoencefalica si astfel nu afecteaza eficacitatea acetilcolinei ca substanta de transport al stimulilor in sistemul nervos central. De asemenea, nu exista o actiune semnificativa asupra transmiterii ganglionare in sistemul nervos autonom. Deoarece Ubretid are doua grupari cuaternare de amoniu, legarea sa de acetilcolinesteraza este mai puternica decat cea a inhibitorilor colinesterazei, care au doar o grupare de amoniu. Dupa descompunerea lui hidrolitica de catre enzime, eliminarea Ubretid-ului prin urina este mult mai intensa decat cea a inhibitorilor colinesterazei cu o singura grupare de amoniu. Atonie intestinala postoperatorie. Atonie postoperatorie a musculaturii vezicii urinare si a ureterelor. Tulburare neurogena a mictiunii. Incontinenta urinara. Constipatie cronica. Dilatari substantiale ale unor portiuni mari ale intestinului. Astenie musculara severa (miastenia gravis pseudoparalitica). )))Doze si mod de administrare In lipsa altei prescriptii din partea medicului, urmati strict doza recomandata. Initial: 1 comprimat pe zi. Dupa o saptamana de tratament, in functie de reactie, se pot lua 1 sau 2 comprimate la fiecare 2 sau 3 zile. Totusi, daca o doza mare de Ubretid nu are efect datorita consumului anterior de alimente, nu trebuie in nici un caz sa se compenseze prin repetarea administrarii medicamentului pe o perioada de cateva ore. Aceasta poate produce o acumulare necontrolabila. Doza intreaga pe o zi trebuie luata dimineata, pe stomacul gol, cu putin lichid, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun. Fiole OPC: Intramuscular. Nu necesita taiere. Instructiuni pentru folosirea fiolelor OPC (taiate ntr-un punct): 1. Tineti fiola cu punctul colorat in sus! Permiteti solutiei sa alunece de la varf in jos, scuturand si lovind incet fiola. 2. Tineti fiola cu punctul colorat in sus! Indrumari generale pentru dozaj: La adulti, doza medie initiala este de 0,5 mg. Urmatoarea injectie poate fi data numai dupa 24 de ore, adica atunci cand este clar ca a trecut efectul maxim. Daca efectul Ubretid-ului este indicat pentru mai multe zile, aceeasi doza poate fi data din nou la intervale de 2 pana la 3 zile. Daca este necesar, aceasta doza poate fi crescuta la 0,1 mg/ kg corp. Astfel este obtinut un efect constant. Date referitoare la indicatiile de folosire: Atonie intestinala postoperatorie, ileus paralitic postoperator: in general, in functie de severitatea interventiei chirurgicale sau ginecologice, se injecteaza 0,5 mg la 24 pana la 72 de ore dupa operatie. Daca este necesar, aceasta doza poate fi marita pana la 0,1 mg/10 kg corp. Aceasta doza este repetata la intervale de 1 la 3 zile. Atonie postoperatorie ureterala si a vezicii urinare: in dimineata celei de a doua zile postoperatorii (dupa 36 pana la 48 ore), se administreaza 0,5 mg. Aceasta doza poate fi crescuta pana la 0,1 mg/10 kg corp si este administrata tot la 3 zile, pana in a 27-a zi postoperatorie. In cazul iradierii cu raze X postoperatorii, tratamentul cu Ubretid va fi continuat cu tablete a 5 mg pana la terminarea iradierii. Insuficienta functionala a sfincterului vezical: la inceputul tratamentului se administreaza 0,5 mg. Aceeasi doza, care poate fi crescuta pana la 0,1 mg/10 kg corp daca este necesar, se repeta la fiecare a 3-a sau a 4-a zi, pana la obtinerea actiunii. Cand s-a realizat efectul dorit, tratamentul poate fi continuat cu Ubretid comprimate de 5 mg. In constipatia cronica si megacolon: 0,5 mg de 2 ori pe saptamana. In miastenia gravis pseudoparalitica: 0,5 mg pana la 0,75 mg la interval de 2 zile. )))Contraindicatii Ubretid nu trebuie folosit in: vagotonie severa (dominanta placii parasimpatice a sistemului nervos autonom vegetativ), insotita de tensiune arteriala scazuta, frecventa cardiaca scazuta, hiperaciditate, hiperperistaltism intestinal si gastric, hipersalivatie, tulburari circulatorii periferice, spasme ale tractului intestinal, ale cailor biliare si urinare, ulcere gastrice, enterite; presiune sanguina foarte scazuta, tonus muscular foarte crescut, spasme musculare (tetanie), epilepsie, boala Parkinson, soc postoperator si insuficiente circulatorii; insuficienta cardiaca netratata, infarct miocardic, astm bronsic. )))Masuri de precautie Daca exista contraindicatii sau apar efecte secundare, informati imediat medicul. Informati medicul daca ramaneti insarcinata pe durata tratamentului. Acest medicament poate diminua atentia si reflexele necesare in conducerea auto si manevrarea aparatelor. Atentie la data de expirare! Nu lasati la indemana copiilor!Sarcina alaptare: Folositi Ubretid numai la recomandarea medicului. Precautii speciale: pentru tratamentul paraliziei neurogene a vezicii urinare, asociata cu spasm al sfincterului vezical (dissinergie), Ubretid se va administra in asociatie cu un blocant alfa-adrenergic. Tratamentul efectelor secundare: efectele muscarinice se vor trata cu atropina. Datorita efectelor de durata ale Ubretid-ului, atropina poate fi administrata repetat, pana la disparitia efectelor de supradozare. Notati durata mai lunga a efectului Ubretid-ului in comparatie cu atropina! 0,5 pana la 1 mg (pana la 2 mg) de sulfat de atropina este administrat intravenos, sau poate subcutanat. Un tratament cu doza mare de Ubretid a miasteniei cere adesea o combinare cu atropina administrata oral. De asemenea, in cazuri de criza colinergica, se recomanda administrarea atropinei. In cazuri de urgenta trebuie oricum initiata respiratia artificiala. Reactivatorii colinesterazici ca obidoxim (Toxogonin) nu sunt antagonisti atat de puternici ai inhibitorilor de tipul Ubretid ca si colinesteraza serica. ATENTIE! Poate prelungii timpul de reactie. nu conduceti vehiculele dupa ce ati luat medicamentul. Interactiuni: Anticolinergicele ca: atropina, unele antipsihotice si antihistaminicele sunt antagonice efectelor muscarinice induse de Ubretid. Ubretid-ul este antagonic curarei (Se va intrerupe tratamentul cu Ubretid preoperator!). Efectele relaxantelor musculare (de ex. suxametoniul) pot fi prelungite de Ubretid. Unele antibiotice, in special neomicina, streptomicina si kanamicina, pot scadea eficienta Ubretid- ului. Greturi, varsaturi, diaree, enterospasme, activitate scazuta a stomacului, intestinelor si ureterelor, hipersalivatie si cresterea secretiei lacrimale, astm episodic, scaderea alurii ventriculare (sub 60 batai pe minut), mioza, transpiratii, spasme musculare, tremor muscular, hipotonie musculara, disfagie. In cazuri de amenoree temporara, Ubretid poate cauza sangerari.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente