CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tularina
Compozitie - Tularina
Tularina este o suspensie de Francisella tularensis, omorata prin caldura, in solutie cloruro-sodica 0,85%, avand o densitate de 100 milioane germeni/ml. Este livrat in cutii cu 12 fiole a 1 ml. Continutul este limpede, incolor. Prezervant: glicerina neutra in concentratie de 3%.

Actiune terapeutica - Tularina
Tularina injectata intradermic determina la locul inocularii o reactie infiltrativ-edematoasa, ca urmare a fenomenelor de hipersensibilitate celulara.

Indicatii - Tularina
Intradermoreactie in diagnosticul tularemiei.

Doze si mod de administrare - Tularina
Testarea se face prin injectarea cantitatii de 0,1 ml tularina. Citirea se face la 48 ore de la administrare. Reactia se considera pozitiva cand la locul injectarii se constata eritem si infiltratie tegumentara, cu un diametru de cel putin 10 mm ; intre 5-10 mm reactia este dubioasa si va fi repetata dupa 3-4 zile. Prezenta unui eritem fara infiltratia tegumentelor este considerata ca reactie negativa. In cazuri rare, manifestarile locale sunt intinse si in zona centrala. Se poate forma o vezicula de dimensiuni variabile. La acestea se adauga fenomene generale, ca febra si cefalee, care cedeaza dupa 12 zile.

Contraindicatii - Tularina
Insuficienta hepato-renala, insuficienta cardiaca decompensata (in care o eventuala reactie puternica cu fenomene generale ar putea dauna bolnavilor). Conditii de pastrare: Se pastreaza la temperatura camerei. Termen de valabilitate : 2 ani si este inscris pe fiole.

Tularina este o suspensie de Francisella tularensis, omorata prin caldura, in solutie cloruro-sodica 0,85%, avand o densitate de 100 milioane germeni/ml. Este livrat in cutii cu 12 fiole a 1 ml. Continutul este limpede, incolor. Prezervant: glicerina neutra in concentratie de 3%. Tularina injectata intradermic determina la locul inocularii o reactie infiltrativ-edematoasa, ca urmare a fenomenelor de hipersensibilitate celulara. Intradermoreactie in diagnosticul tularemiei. )))Doze si mod de administrare Testarea se face prin injectarea cantitatii de 0,1 ml tularina. Citirea se face la 48 ore de la administrare. Reactia se considera pozitiva cand la locul injectarii se constata eritem si infiltratie tegumentara, cu un diametru de cel putin 10 mm ; intre 5-10 mm reactia este dubioasa si va fi repetata dupa 3-4 zile. Prezenta unui eritem fara infiltratia tegumentelor este considerata ca reactie negativa. In cazuri rare, manifestarile locale sunt intinse si in zona centrala. Se poate forma o vezicula de dimensiuni variabile. La acestea se adauga fenomene generale, ca febra si cefalee, care cedeaza dupa 12 zile. )))Contraindicatii Insuficienta hepato-renala, insuficienta cardiaca decompensata (in care o eventuala reactie puternica cu fenomene generale ar putea dauna bolnavilor). Conditii de pastrare: Se pastreaza la temperatura camerei. Termen de valabilitate : 2 ani si este inscris pe fiole.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente