CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tropixal, solutie oftalmica




Compozitie - Tropixal, solutie oftalmica
Tropicamida 5 mg/ml; Clorura de Benzalconiu 0,1 mg/ml.

Indicatii - Tropixal, solutie oftalmica
Produce midriaza si cicloplegie, fiind utilizat in procedurile de diagnosticare. Are actiune midriatica de scurta durata, utila in unele cazuri pre- si postoperatorii.

Doze si mod de administrare - Tropixal, solutie oftalmica
Se recomanda, pentru a evita aparitia efectelor adverse, sa se comprime la nivelul unghiului intern al ochiului timp de 1-2 minute dupa instilatiile repetate. Pentru actiunea midriatica: 1 picatura de solutie 0,5% in fiecare ochi. Se repeta la 5 minute. Pentru diagnosticul cicloplegiei: 1 picatura de solutie 0,5%.

Contraindicatii - Tropixal, solutie oftalmica
Contraindicat in glaucom si la persoanele cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele preparatului.

Masuri de precautie - Tropixal, solutie oftalmica
Pacientii trebuie informati ca nu au voie sa conduca automobilul sau sa lucreze pe orice masina, atat timp cat pupilele sunt dilatate. Nu trebuie sa se ingrijoreze de petele rosii din campul vizual. Atentie! Nu exista informatii precise ca acest preparat nu cauzeaza fertilitatii umane si fetusului. Este periculos pentru copiii cu sindrom Down si afectiuni ale SNC. Trebuie folosit cu precautie in cazul pacientilor cu diabet, hipertensiune si hipertiroidism si la persoane in varsta.

Reactii adverse - Tropixal, solutie oftalmica
Uscaciunea gurii; tulburari de vedere; dureri de cap; cresterea presiunii intraoculare; reactii psihotice; tulburari de comportament; tahicardie.

Tropicamida 5 mg/ml; Clorura de Benzalconiu 0,1 mg/ml. Produce midriaza si cicloplegie, fiind utilizat in procedurile de diagnosticare. Are actiune midriatica de scurta durata, utila in unele cazuri pre- si postoperatorii. )))Doze si mod de administrare Se recomanda, pentru a evita aparitia efectelor adverse, sa se comprime la nivelul unghiului intern al ochiului timp de 1-2 minute dupa instilatiile repetate. Pentru actiunea midriatica: 1 picatura de solutie 0,5% in fiecare ochi. Se repeta la 5 minute. Pentru diagnosticul cicloplegiei: 1 picatura de solutie 0,5%. )))Contraindicatii Contraindicat in glaucom si la persoanele cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele preparatului. )))Masuri de precautie Pacientii trebuie informati ca nu au voie sa conduca automobilul sau sa lucreze pe orice masina, atat timp cat pupilele sunt dilatate. Nu trebuie sa se ingrijoreze de petele rosii din campul vizual. Atentie! Nu exista informatii precise ca acest preparat nu cauzeaza fertilitatii umane si fetusului. Este periculos pentru copiii cu sindrom Down si afectiuni ale SNC. Trebuie folosit cu precautie in cazul pacientilor cu diabet, hipertensiune si hipertiroidism si la persoane in varsta. Uscaciunea gurii; tulburari de vedere; dureri de cap; cresterea presiunii intraoculare; reactii psihotice; tulburari de comportament; tahicardie.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente