CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Trinitrosan, solutie injectabila
Compozitie - Trinitrosan, solutie injectabila
1 fiola (1 ml/10 ml) contine 5 mg/50 mg nitroglicerina (glicerol trinitrat).

Indicatii - Trinitrosan, solutie injectabila
Infarct miocardic acut cu si fara insuficienta ventriculara stanga. Insuficienta ventriculara stanga cu edem pulmonar acut si subacut. Criza hipertensiva cu decompensare cardiaca.

Doze si mod de administrare - Trinitrosan, solutie injectabila
Doza obisnuita este intre 0,75 mg si 8 mg nitroglicerina/ora; se pot administra si doze mai mari. Se va incepe intotdeauna cu doze mici. Administrarea in perfuzie a nitroglicerinei impune monitorizarea constanta a presiunii arteriale sistolice si diastolice, a frecventei cardiace si daca este nevoie a altor parametrii hemodinamici: presiunea arteriala pulmonara sistolica, presiunea arteriala pulmonara diastolica, presiunea de umplere a ventriculului stang, debitul cardiac si EKG (masurarea segmentului ST). Trinitrosan poate fi administrat numai sub forma de perfuzie. Dilutia intr-o solutie perfuzabila compatibila este de cel putin 1:4. Durata tratamentului este indicata de tabloul clinic, hemodinamic si de EKG. Se poate extinde la 3 zile sau mai mult.

Contraindicatii - Trinitrosan, solutie injectabila
Infarct miocardic cu presiune de umplere scazuta; insuficienta circulatorie (de ex. soc, colaps); edem pulmonar toxic (administrare i.v.); cardiomiopatie hipertrofica obstructiva; hipotensiune marcata. Nota: atentie la cazurile in care reglarea circulatiei ortostatice este modificata.

Reactii adverse - Trinitrosan, solutie injectabila
Cefalee; tahicardie; scaderi ale presiunii arteriale (cu ameteli, slabiciune, greata); voma; roseata fetei. Dezorientare. In cazuri izolate, poate aparea bradicardie la inceputul administrarii.

1 fiola (1 ml/10 ml) contine 5 mg/50 mg nitroglicerina (glicerol trinitrat). Infarct miocardic acut cu si fara insuficienta ventriculara stanga. Insuficienta ventriculara stanga cu edem pulmonar acut si subacut. Criza hipertensiva cu decompensare cardiaca. )))Doze si mod de administrare Doza obisnuita este intre 0,75 mg si 8 mg nitroglicerina/ora; se pot administra si doze mai mari. Se va incepe intotdeauna cu doze mici. Administrarea in perfuzie a nitroglicerinei impune monitorizarea constanta a presiunii arteriale sistolice si diastolice, a frecventei cardiace si daca este nevoie a altor parametrii hemodinamici: presiunea arteriala pulmonara sistolica, presiunea arteriala pulmonara diastolica, presiunea de umplere a ventriculului stang, debitul cardiac si EKG (masurarea segmentului ST). Trinitrosan poate fi administrat numai sub forma de perfuzie. Dilutia intr-o solutie perfuzabila compatibila este de cel putin 1:4. Durata tratamentului este indicata de tabloul clinic, hemodinamic si de EKG. Se poate extinde la 3 zile sau mai mult. )))Contraindicatii Infarct miocardic cu presiune de umplere scazuta; insuficienta circulatorie (de ex. soc, colaps); edem pulmonar toxic (administrare i.v.); cardiomiopatie hipertrofica obstructiva; hipotensiune marcata. Nota: atentie la cazurile in care reglarea circulatiei ortostatice este modificata. Cefalee; tahicardie; scaderi ale presiunii arteriale (cu ameteli, slabiciune, greata); voma; roseata fetei. Dezorientare. In cazuri izolate, poate aparea bradicardie la inceputul administrarii.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente