CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Triamcinolon s, unguent




Compozitie - Triamcinolon s, unguent
Unguentul contine 3% saprosan (5,7-diclor-8-oxichinaldina) si 0,10% triamcinolon acetonid (1-dehidro-9-fluor-16,17-dihidrocorticosteron).

Actiune terapeutica - Triamcinolon s, unguent
Prin asocierea celor doua substante actiunea antibacteriana si antimicotica a saprosanului este secondata de efectul antiinflamator antialergic al triamcinolonului acetonid. Preparatul isi mentine eficacitatea chiar in prezenta puroiului si a altor substante biologice.

Indicatii - Triamcinolon s, unguent
Infectii cutanate (impetigo, acnee, furunculoza, sicozis stafi-lococic), dermatomicoze (epidermofitie interdigitala si palmo-plantara eritrasma, sicozis tricofitic), eczeme infectate in stadiul acut sau subacut al bolii.

Doze si mod de administrare - Triamcinolon s, unguent
Unguentul se aplica in strat subtire, de 2-4 ori pe zi, timp de 2-7 zile. In infectiile localizate pe zone cutanate intinse tratamentul local se poate asocia cu administrarea perorala sau parenterala a unui antibiotic cu spectru larg. Pentru consolidarea rezultatelor terapeutice se recomanda aplicarea unguentului de 1-2 ori pe zi, cateva zile dupa vindecarea clinica.

Contraindicatii - Triamcinolon s, unguent
Tuberculoza pielii, dermatoze sifilitice, varicela, vaccina.

Reactii adverse - Triamcinolon s, unguent
Dupa tratamente prelungite cu aplicarea unguentului pe teritorii cutanate intinse pot aparea fenomene de hipocorticism reactional datorita componentei steroidice: oboseala, adinamie, somnolenta sau, dimpotriva, agitatie si insomnie. Examenul sangelui poate pune in evidenta o eozinofilie sau o usoara anemie. Excretia sodiului creste uneori, concomitent cu scaderea eliminarii potasiului. Mult mai rar se observa fenomene de hipercorticism, la bolnavii cu deficit functional hepatic sau renal.

Unguentul contine 3% saprosan (5,7-diclor-8-oxichinaldina) si 0,10% triamcinolon acetonid (1-dehidro-9-fluor-16,17-dihidrocorticosteron). Prin asocierea celor doua substante actiunea antibacteriana si antimicotica a saprosanului este secondata de efectul antiinflamator antialergic al triamcinolonului acetonid. Preparatul isi mentine eficacitatea chiar in prezenta puroiului si a altor substante biologice. Infectii cutanate (impetigo, acnee, furunculoza, sicozis stafi-lococic), dermatomicoze (epidermofitie interdigitala si palmo-plantara eritrasma, sicozis tricofitic), eczeme infectate in stadiul acut sau subacut al bolii. )))Doze si mod de administrare Unguentul se aplica in strat subtire, de 2-4 ori pe zi, timp de 2-7 zile. In infectiile localizate pe zone cutanate intinse tratamentul local se poate asocia cu administrarea perorala sau parenterala a unui antibiotic cu spectru larg. Pentru consolidarea rezultatelor terapeutice se recomanda aplicarea unguentului de 1-2 ori pe zi, cateva zile dupa vindecarea clinica. )))Contraindicatii Tuberculoza pielii, dermatoze sifilitice, varicela, vaccina. Dupa tratamente prelungite cu aplicarea unguentului pe teritorii cutanate intinse pot aparea fenomene de hipocorticism reactional datorita componentei steroidice: oboseala, adinamie, somnolenta sau, dimpotriva, agitatie si insomnie. Examenul sangelui poate pune in evidenta o eozinofilie sau o usoara anemie. Excretia sodiului creste uneori, concomitent cu scaderea eliminarii potasiului. Mult mai rar se observa fenomene de hipercorticism, la bolnavii cu deficit functional hepatic sau renal.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente