CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tranxene 5-10, capsule
Compozitie - Tranxene 5-10, capsule
Capsule 5 mg sau 10 mg chlorazepatum dikalicum

Indicatii - Tranxene 5-10, capsule
Anxiolitic din grupa benzodiazepinelor. Este recomandat in anumite stari de anxietate.

Doze si mod de administrare - Tranxene 5-10, capsule
La adulti, doza uzuala este de 5 pana la 30 mg/zi. La varstnici se recomanda diminuarea dozei. Doza variaza de la o persoana la alta. Doza nu depinde de gravitatea tulburarilor, ci de reactiile fiecaruia. In general, durata tratamentului variaza de la cateva zile pana la cateva saptamani. Atentie! Anxietatea poate avea diferite cauze si nu necesita intotdeauna administrarea unui medicament. Orice tratament cu benzodiazepine poate determina o stare de dependenta fizica si psihica. Aceasta este favorizata de durata tratamentului, de doza, de asocierea cu alte anxiolitice, hipnotice sau alcool. Intreruperea tratamentului poate fi insotita de un fenomen de sevraj (insomnie, cefalee, agitatie). Oprirea progresiva a tratamentului permite evitarea acestor efecte. Intreruperea tratamentului: in unele cazuri, intreruperea tratamentului trebuie facuta progresiv, cu diminuarea succesiva a dozelor la interval de cateva zile. O intrerupere brusca dupa un tratament prelungit poate determina aparitia iritabilitatii si tulburari ale somnului pentru cateva zile. Aceste tulburari dispar spontan. Este absolut necesar sa respectati prescriptia medicala si sa nu prelungiti tratamentul peste perioada hotarata de medic.

Contraindicatii - Tranxene 5-10, capsule
Alergie la benzodiazepine; insuficienta respiratorie; miastenie.

Masuri de precautie - Tranxene 5-10, capsule
Maladii hepatice, renale sau musculare (miastenie), sarcina sau alaptare. Pentru a evita eventualele interactiuni dintre medicamente trebuie sa semnalati totdeauna medicului orice alt tratament in curs. Alcool: nu se recomanda consumarea bauturilor alcoolice in timpul tratamentului. Efecte asupra capacitatii de conducere a vehiculelor si de folosire a utilajelor: posibilitatea de aparitie a somnolentei si de diminuare a reflexelor determina nesiguranta in conducerea vehiculelor si in manevrarea masinilor si a utilajelor ce prezinta risc in functionare. Nu lasati niciodata medicamentul la indemana copiilor.

Reactii adverse - Tranxene 5-10, capsule
Somnolenta, tulburari de memorie, eruptii cutanate, ameteli.

Capsule 5 mg sau 10 mg chlorazepatum dikalicum Anxiolitic din grupa benzodiazepinelor. Este recomandat in anumite stari de anxietate. )))Doze si mod de administrare La adulti, doza uzuala este de 5 pana la 30 mg/zi. La varstnici se recomanda diminuarea dozei. Doza variaza de la o persoana la alta. Doza nu depinde de gravitatea tulburarilor, ci de reactiile fiecaruia. In general, durata tratamentului variaza de la cateva zile pana la cateva saptamani. Atentie! Anxietatea poate avea diferite cauze si nu necesita intotdeauna administrarea unui medicament. Orice tratament cu benzodiazepine poate determina o stare de dependenta fizica si psihica. Aceasta este favorizata de durata tratamentului, de doza, de asocierea cu alte anxiolitice, hipnotice sau alcool. Intreruperea tratamentului poate fi insotita de un fenomen de sevraj (insomnie, cefalee, agitatie). Oprirea progresiva a tratamentului permite evitarea acestor efecte. Intreruperea tratamentului: in unele cazuri, intreruperea tratamentului trebuie facuta progresiv, cu diminuarea succesiva a dozelor la interval de cateva zile. O intrerupere brusca dupa un tratament prelungit poate determina aparitia iritabilitatii si tulburari ale somnului pentru cateva zile. Aceste tulburari dispar spontan. Este absolut necesar sa respectati prescriptia medicala si sa nu prelungiti tratamentul peste perioada hotarata de medic. ))) Contraindicatii Alergie la benzodiazepine; insuficienta respiratorie; miastenie. ))) Masuri de precautie Maladii hepatice, renale sau musculare (miastenie), sarcina sau alaptare. Pentru a evita eventualele interactiuni dintre medicamente trebuie sa semnalati totdeauna medicului orice alt tratament in curs. Alcool: nu se recomanda consumarea bauturilor alcoolice in timpul tratamentului. Efecte asupra capacitatii de conducere a vehiculelor si de folosire a utilajelor: posibilitatea de aparitie a somnolentei si de diminuare a reflexelor determina nesiguranta in conducerea vehiculelor si in manevrarea masinilor si a utilajelor ce prezinta risc in functionare. Nu lasati niciodata medicamentul la indemana copiilor. Somnolenta, tulburari de memorie, eruptii cutanate, ameteli.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente