CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tramal, supozitoare
Prezentare farmaceutica: - Tramal, supozitoare
Fiole a 1 ml solutie injectabila continand tramadol clorhidr. 50 mg (cutie cu 5 buc.); solutie pentru uz intern, in picaturi, continand la 1 ml (40 picaturi) tramadol clorhidr. 100 mg (flacon cu 10, 30 sau 100 ml); supozitoare continand tramadol clorhidr. 100 mg (cutie cu 5, 10 sau 20 buc.)."

Actiune terapeutica: - Tramal, supozitoare
Analgezic cu actiune intensa."

Indicatii: - Tramal, supozitoare
Dureri intense sau moderate, acute sau cronice; pentru analgezie cu prilejul unor manevre diagnostice sau terapeutice."

Mod de administrare: - Tramal, supozitoare
In injectie intravenoasa (lent) sau perfuzii intravenoase, injectie intramusculara sau subcutanata, 1-2 fiole (50-100 mg) o data; oral 20 picaturi (50 mg) o data; rectal cate un supozitor (100 mg) o data; la nevoie se repeta, doza maxima pentru o zi fiind de 400 mg (pentru toate caile de administrare)."

Reactii adverse: - Tramal, supozitoare
Uneori sedare, oboseala, sudoratie, ameteli, uscaciunea gurii, greata, voma, rareori hipotensiune arteriala."

Contraindicatii: - Tramal, supozitoare
Intoxicatie acuta cu alcool, hipnotice, analgezice, psihotrope; prudenta in caz de insuficienta renala sau insuficienta hepatica (doze mai mici). Atentie la persoanele care reactioneaza excesiv la opioide; prudenta cand se asociaza cu alte deprimante centrale (potentare), nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare).

)))Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml solutie injectabila continand tramadol clorhidr. 50 mg (cutie cu 5 buc.); solutie pentru uz intern, in picaturi, continand la 1 ml (40 picaturi) tramadol clorhidr. 100 mg (flacon cu 10, 30 sau 100 ml); supozitoare continand tramadol clorhidr. 100 mg (cutie cu 5, 10 sau 20 buc.).": Analgezic cu actiune intensa.": Dureri intense sau moderate, acute sau cronice; pentru analgezie cu prilejul unor manevre diagnostice sau terapeutice.")))Mod de administrare: In injectie intravenoasa (lent) sau perfuzii intravenoase, injectie intramusculara sau subcutanata, 1-2 fiole (50-100 mg) o data; oral 20 picaturi (50 mg) o data; rectal cate un supozitor (100 mg) o data; la nevoie se repeta, doza maxima pentru o zi fiind de 400 mg (pentru toate caile de administrare).": Uneori sedare, oboseala, sudoratie, ameteli, uscaciunea gurii, greata, voma, rareori hipotensiune arteriala.")))Contraindicatii: Intoxicatie acuta cu alcool, hipnotice, analgezice, psihotrope; prudenta in caz de insuficienta renala sau insuficienta hepatica (doze mai mici). Atentie la persoanele care reactioneaza excesiv la opioide; prudenta cand se asociaza cu alte deprimante centrale (potentare), nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente