CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tramal, fiole




Compozitie - Tramal, fiole
Fiole a 1 ml solutie injectabila continand tramadol clorhidrat 50 mg. Rectal cate un supozitor (100 mg) o data. La nevoie se repeta, doza maxima pentru o zi fiind de 400 mg Solutie pentru uz intern, in picaturi, continand la 1 ml (40 picaturi) tramadol clorhidrat 100 mg (flacon cu 10, 30 sau 100 ml)

Actiune terapeutica - Tramal, fiole
Analgezic cu actiune intensa.

Indicatii - Tramal, fiole
Dureri intense sau moderate, acute sau cronice; pentru analgezie cu prilejul unor manevre diagnostice sau terapeutice.

Doze si mod de administrare - Tramal, fiole
In injectie intravenoasa (lent) sau perfuzii intravenoase, injectie intramusculara sau subcutanata, 1-2 fiole (50-100 mg) o data. Oral 20 picaturi (50 mg) o data. Rectal cate un supozitor (100 mg) o data; la nevoie se repeta. Doza maxima pentru o zi fiind de 400 mg (pentru toate caile de administrare).

Contraindicatii - Tramal, fiole
Intoxicatie acuta cu alcool, hipnotice, analgezice, psihotrope; prudenta in caz de insuficienta renala sau insuficienta hepatica (doze mai mici). Atentie la persoanele care reactioneaza excesiv la opioide; prudenta cand se asociaza cu alte deprimante centrale (potentare), nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare).

Reactii adverse - Tramal, fiole
Uneori sedare, oboseala, sudoratie, ameteli, uscaciunea gurii, greata, voma, rareori hipotensiune arteriala.

Fiole a 1 ml solutie injectabila continand tramadol clorhidrat 50 mg. Rectal cate un supozitor (100 mg) o data. La nevoie se repeta, doza maxima pentru o zi fiind de 400 mg Solutie pentru uz intern, in picaturi, continand la 1 ml (40 picaturi) tramadol clorhidrat 100 mg (flacon cu 10, 30 sau 100 ml) Analgezic cu actiune intensa. Dureri intense sau moderate, acute sau cronice; pentru analgezie cu prilejul unor manevre diagnostice sau terapeutice. )))Doze si mod de administrare In injectie intravenoasa (lent) sau perfuzii intravenoase, injectie intramusculara sau subcutanata, 1-2 fiole (50-100 mg) o data. Oral 20 picaturi (50 mg) o data. Rectal cate un supozitor (100 mg) o data; la nevoie se repeta. Doza maxima pentru o zi fiind de 400 mg (pentru toate caile de administrare). )))Contraindicatii Intoxicatie acuta cu alcool, hipnotice, analgezice, psihotrope; prudenta in caz de insuficienta renala sau insuficienta hepatica (doze mai mici). Atentie la persoanele care reactioneaza excesiv la opioide; prudenta cand se asociaza cu alte deprimante centrale (potentare), nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare). Uneori sedare, oboseala, sudoratie, ameteli, uscaciunea gurii, greata, voma, rareori hipotensiune arteriala.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente