CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tonocalcin, sol. inj.
Indicatii: - Tonocalcin, sol. inj.
Boala Paget (osteitis deformans); hipercalcemie: datorata tumorilor maligne, hiperparatiroidismului si intoxicatiei cu vitamina D, atat in tratamentul de urgenta, cat si in tratamentul de durata; osteoporoza de diferite origini, putandu-se asocia cu alte medicamente utilizate in aceasta boala; boala Sudeck.

Contraindicatii: - Tonocalcin, sol. inj.
Hipersensibilitate individuala la calcitonina.

Precautii: - Tonocalcin, sol. inj.
Unii pacienti pot dezvolta, dupa mai multe luni de tratament, anticorpi anti-salcatonin. Aceste reactii sunt in general rare si produse de doze foarte mari. Dezvoltarea acestor anticorpi, normal, nu este corelata cu pierderea eficacitatii clinice. Aceasta reactie poate fi similara cu aceea aparuta la pacientii diabetici, care manifesta, rar, rezistenta la insulina. in cazul tratamentului prelungit, la pacientii cu disfunctii renale, se vor efectua cel putin lunar verificari ale valorilor sanguine si ale functiilor renale. Daca apar fenomene de hipersensibilitate in timpul tratamentului, acesta va fi intrerupt. A nu se lasa la indemana copiilor!

Reactii adverse: - Tonocalcin, sol. inj.
La unii pacienti poate cauza: greturi, varsaturi, diaree si fenomene vasomotorii. Aceste reactii sunt legate de dozaj si sunt mai frecvente in timpul administrarii i.v. decat al celei i.m. sau s.c. Aceste manifestari dispar spontan si o reducere temporara a dozajului e necesara doar in cazuri exceptionale. Poate produce, ocazional, reactii inflamatorii la locul de injectare.

Actiune: - Tonocalcin, sol. inj.
Tonocalcin reprezinta calcitonina sintetica de somon. Calcitonina este un hormon peptidic avand un efect hipocalcemic si inhibitor fiziologic si patologic al resorbtiei osoase. Calcitonina are si un efect inhibitor al proceselor inflamatorii exsudative, fiind asociat si un efect antalgic. De asemenea, are si un inhibitor al secretiei exogene gastrice si pancreatice. Inhibitia resorbtiei osoase este insotita de scaderea excretiei urinare de hidroxiprolina care, impreuna cu reducerea fosfatazei alcaline si normalizarea balantei calciului, favorizeaza reconstituirea tesutului osos.

Administrare: - Tonocalcin, sol. inj.
in boala Paget, osteoporoza, boala Sudeck: 50-100 U.I./s.c. sau i.m. in hipercalcemie: 5-10 U.I./kg/zi i.v. in 2-4 prize. in bola Paget si alte boli cronice, tratamentul va fi individualizat. La una sau doua luni de la intreruperea tratamentului, tulburarea metabolismului osos necesita inceperea unui nou ciclu de tratament.

:Boala Paget (osteitis deformans); hipercalcemie: datorata tumorilor maligne, hiperparatiroidismului si intoxicatiei cu vitamina D, atat in tratamentul de urgenta, cat si in tratamentul de durata; osteoporoza de diferite origini, putandu-se asocia cu alte medicamente utilizate in aceasta boala; boala Sudeck.)))Contraindicatii:Hipersensibilitate individuala la calcitonina. )))Precautii:Unii pacienti pot dezvolta, dupa mai multe luni de tratament, anticorpi anti-salcatonin. Aceste reactii sunt in general rare si produse de doze foarte mari. Dezvoltarea acestor anticorpi, normal, nu este corelata cu pierderea eficacitatii clinice. Aceasta reactie poate fi similara cu aceea aparuta la pacientii diabetici, care manifesta, rar, rezistenta la insulina. in cazul tratamentului prelungit, la pacientii cu disfunctii renale, se vor efectua cel putin lunar verificari ale valorilor sanguine si ale functiilor renale. Daca apar fenomene de hipersensibilitate in timpul tratamentului, acesta va fi intrerupt. A nu se lasa la indemana copiilor! :La unii pacienti poate cauza: greturi, varsaturi, diaree si fenomene vasomotorii. Aceste reactii sunt legate de dozaj si sunt mai frecvente in timpul administrarii i.v. decat al celei i.m. sau s.c. Aceste manifestari dispar spontan si o reducere temporara a dozajului e necesara doar in cazuri exceptionale. Poate produce, ocazional, reactii inflamatorii la locul de injectare. )))Actiune:Tonocalcin reprezinta calcitonina sintetica de somon. Calcitonina este un hormon peptidic avand un efect hipocalcemic si inhibitor fiziologic si patologic al resorbtiei osoase. Calcitonina are si un efect inhibitor al proceselor inflamatorii exsudative, fiind asociat si un efect antalgic. De asemenea, are si un inhibitor al secretiei exogene gastrice si pancreatice. Inhibitia resorbtiei osoase este insotita de scaderea excretiei urinare de hidroxiprolina care, impreuna cu reducerea fosfatazei alcaline si normalizarea balantei calciului, favorizeaza reconstituirea tesutului osos. )))Administrare:in boala Paget, osteoporoza, boala Sudeck: 50-100 U.I./s.c. sau i.m. in hipercalcemie: 5-10 U.I./kg/zi i.v. in 2-4 prize. in bola Paget si alte boli cronice, tratamentul va fi individualizat. La una sau doua luni de la intreruperea tratamentului, tulburarea metabolismului osos necesita inceperea unui nou ciclu de tratament.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente