CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tiroton, comprimate




Compozitie - Tiroton, comprimate
Comprimate continand: liotironina sodica 20 g.

Actiune terapeutica - Tiroton, comprimate
Tirotonul, hormon tiroidian sintetic, este de 5 ori mai activ decat tiroxina. Actiunea lui stimulanta se exercita asupra metabolismului intreg si indeosebi asupra transformarilor grasimilor si asupra echilibrului hidric. Raspunsul metabolic apare rapid si se manifesta prin cresterea pulsului si a temperaturii, energie crescuta si vioiciune mintala. In primele 24 de ore se observa cresterea rapida a metabolismului bazal si, dupa primele 5 zile de tratament, scaderea in greutate insotita de cresterea diurezei. Tiroton urmeaza ciclul enterohepatic ca si tiroxina, dar spre deosebire de aceasta este mai bine eliminat prin bila, resorbtia in intestin se produce mai rapid si proportional in cantitate mai mare, de asemenea este mai bine tolerat, deoarece tendinta la cumulare este mai slaba.

Indicatii - Tiroton, comprimate
Deficit tiroidian primar, mixedemul adultului, mixedem juvenil, cretinism, afectiuni cu metabolism bazal scazut dar fara mixedem, obezitate. Tratamentul se va face numai sub controlul medicului.

Doze si mod de administrare - Tiroton, comprimate
Adulti: doza obisnuita este de 2 - 6 comprimate pe zi. Copii: 1/2 - 2 comprimate pe zi. Dozele pot fi crescute dupa caz si indicatiile medicului.

Contraindicatii - Tiroton, comprimate
Tulburari coronariene, functionale si organice, afectiuni cardiace decompensate, tireotoxicoza, tiroidita acuta, nefroze, insuficiente suprarenale, hipogonadism.

Reactii adverse - Tiroton, comprimate
In timpul tratamentului pot aparea cefalee, insomnie, nervozitate, palpitatii, dispnee si dureri precordiale si sunt o indicatie ca doza a fost crescuta prea brusc. Neavand urmari serioase, aceste simptome cedeaza rapid la intreruperea tratamentului. La reluare doza trebuie crescuta mai incet.

Comprimate continand: liotironina sodica 20 g. Tirotonul, hormon tiroidian sintetic, este de 5 ori mai activ decat tiroxina. Actiunea lui stimulanta se exercita asupra metabolismului intreg si indeosebi asupra transformarilor grasimilor si asupra echilibrului hidric. Raspunsul metabolic apare rapid si se manifesta prin cresterea pulsului si a temperaturii, energie crescuta si vioiciune mintala. In primele 24 de ore se observa cresterea rapida a metabolismului bazal si, dupa primele 5 zile de tratament, scaderea in greutate insotita de cresterea diurezei. Tiroton urmeaza ciclul enterohepatic ca si tiroxina, dar spre deosebire de aceasta este mai bine eliminat prin bila, resorbtia in intestin se produce mai rapid si proportional in cantitate mai mare, de asemenea este mai bine tolerat, deoarece tendinta la cumulare este mai slaba. Deficit tiroidian primar, mixedemul adultului, mixedem juvenil, cretinism, afectiuni cu metabolism bazal scazut dar fara mixedem, obezitate. Tratamentul se va face numai sub controlul medicului. )))Doze si mod de administrare Adulti: doza obisnuita este de 2 - 6 comprimate pe zi. Copii: 1/2 - 2 comprimate pe zi. Dozele pot fi crescute dupa caz si indicatiile medicului. )))Contraindicatii Tulburari coronariene, functionale si organice, afectiuni cardiace decompensate, tireotoxicoza, tiroidita acuta, nefroze, insuficiente suprarenale, hipogonadism. In timpul tratamentului pot aparea cefalee, insomnie, nervozitate, palpitatii, dispnee si dureri precordiale si sunt o indicatie ca doza a fost crescuta prea brusc. Neavand urmari serioase, aceste simptome cedeaza rapid la intreruperea tratamentului. La reluare doza trebuie crescuta mai incet.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente