CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tiroida, drajeuri




Compozitie - Tiroida, drajeuri
Drajeuri continand pulbere de glanda tiroida 45 mg corespunzator la 0,225 mg iod (flac. cu 50 buc.).

Actiune terapeutica - Tiroida, drajeuri
Hormonii tiroidieni cuprinsi stimuleaza metabolismul tisular, favorizeaza cresterea, sensibilizeaza la actiunea catecolaminelor, inhiba secretia de tirotrofina. Corecteaza fenomenele de hipotiroidism; efectul este lent (maxim dupa 8-10 zile de tratament) si prelungit.

Indicatii - Tiroida, drajeuri
Tratament de substitutie in insuficienta tiroidiana de natura functionala, prin atrofia primara a glandei, dupa tiroidectomie, iradiere sau antitiroidiene - cretinism, mixedem, gusa netoxica, stari de hipotiroidism la copii, in sarcina si la batrani.

Doze si mod de administrare - Tiroida, drajeuri
Adulti: 1-5 drajeuri a 45 mg/zi, 4-5 zile/saptamana (doza substitutiva medie este de 1-2 drajeuri, respectiv 45-90 mg/zi). Copii: 4-45 mg/zi (dupa varsta si in functie de dozarile hormonale). Tratamentul se incepe cu doze mici, care cresc progresiv, adaptarea posologiei se face in functie de iodemie hormonala, eventual de nivelul T3, T4 si tirotrofina (TSH).

Contraindicatii - Tiroida, drajeuri
Alergie la preparatul de tiroida, hipertiroidism, insuficienta cardiaca, infarct de miocard (fara hipotiroidism), miocardita, boala Addison si hipopituitarism, netratate; prudenta sau se evita in cardiopatiile ischemice, aritmiile ectopice la hipertensivi; prudenta la bolnavii cu anorexie si denutritie, in tuberculoza, in diabet (efect hiperglicemiant). Atentie la doza! contine iod mai mult decat preparatele obisnuite (straine) de tiroida. Hormonii tiroidieni pot creste necesarul de insulina sau antidiabetice orale, prudenta cand se administreaza simpatomimetice, anticoagulante orale (risc de supradozare a acestora), antidepresive triciclice (potentare reciproca); colestiramina micsoreaza absorbtia hormonilor tiroidieni.

Reactii adverse - Tiroida, drajeuri
Dozele terapeutice pot provoca initial palpitatii, dureri angioase, crampe musculare; tratamentul intensiv poate fi cauza de tahicardie, aritmii, insuficienta cardiaca, diaree, neliniste, insomnie, mai rar tulburari psihotice, cefalee, slabiciune musculara, congestie si sudoratie, pierdere in greutate, glicozurie, hipercalciurie (la copii); rareori reactii alergice.

Drajeuri continand pulbere de glanda tiroida 45 mg corespunzator la 0,225 mg iod (flac. cu 50 buc.). Hormonii tiroidieni cuprinsi stimuleaza metabolismul tisular, favorizeaza cresterea, sensibilizeaza la actiunea catecolaminelor, inhiba secretia de tirotrofina. Corecteaza fenomenele de hipotiroidism; efectul este lent (maxim dupa 8-10 zile de tratament) si prelungit. Tratament de substitutie in insuficienta tiroidiana de natura functionala, prin atrofia primara a glandei, dupa tiroidectomie, iradiere sau antitiroidiene - cretinism, mixedem, gusa netoxica, stari de hipotiroidism la copii, in sarcina si la batrani. )))Doze si mod de administrare Adulti: 1-5 drajeuri a 45 mg/zi, 4-5 zile/saptamana (doza substitutiva medie este de 1-2 drajeuri, respectiv 45-90 mg/zi). Copii: 4-45 mg/zi (dupa varsta si in functie de dozarile hormonale). Tratamentul se incepe cu doze mici, care cresc progresiv, adaptarea posologiei se face in functie de iodemie hormonala, eventual de nivelul T3, T4 si tirotrofina (TSH). )))Contraindicatii Alergie la preparatul de tiroida, hipertiroidism, insuficienta cardiaca, infarct de miocard (fara hipotiroidism), miocardita, boala Addison si hipopituitarism, netratate; prudenta sau se evita in cardiopatiile ischemice, aritmiile ectopice la hipertensivi; prudenta la bolnavii cu anorexie si denutritie, in tuberculoza, in diabet (efect hiperglicemiant). Atentie la doza! contine iod mai mult decat preparatele obisnuite (straine) de tiroida. Hormonii tiroidieni pot creste necesarul de insulina sau antidiabetice orale, prudenta cand se administreaza simpatomimetice, anticoagulante orale (risc de supradozare a acestora), antidepresive triciclice (potentare reciproca); colestiramina micsoreaza absorbtia hormonilor tiroidieni. Dozele terapeutice pot provoca initial palpitatii, dureri angioase, crampe musculare; tratamentul intensiv poate fi cauza de tahicardie, aritmii, insuficienta cardiaca, diaree, neliniste, insomnie, mai rar tulburari psihotice, cefalee, slabiciune musculara, congestie si sudoratie, pierdere in greutate, glicozurie, hipercalciurie (la copii); rareori reactii alergice.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente