CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tiosulfat de sodiu, fiole




Compozitie - Tiosulfat de sodiu, fiole
Fiole a 10 ml solutie apoasa ce contin 1 g tiosulfat de sodiu (solutie 10% - 100 mg/ml).

Actiune terapeutica - Tiosulfat de sodiu, fiole
Manifestari alergice; neurodermite; prurit; in tratamentul intoxicatiei cu cianuri. Poate fi eficace singur in cazurile mai putin severe, dar se foloseste mai frecvent dupa administrarea de nitrit de sodiu. Dupa injectarea intravenoasa se distribuie in lichidul extracelular si se excreta rapid prin urina.

Doze si mod de administrare - Tiosulfat de sodiu, fiole
Ca antialergic-antipruriginos: injectabil i.v. lent: adulti: 5-20 ml solutie 10% pe zi; copii: 5 ml solutie 10% pe zi. Oral, in formule magistrale: adulti: 3-5 g/zi; copii: 1-1,5 g/zi. In intoxicatia cu cianuri: 10-14 g i.v. lent, in decurs de 10 minute (dupa injectarea prealabila a 10 ml solutie nitrit de sodiu 3%).

Contraindicatii - Tiosulfat de sodiu, fiole
Insuficienta renala; la copii sub 5 ani.

Reactii adverse - Tiosulfat de sodiu, fiole
Pot aparea tulburari osmotice; solutiile vechi injectate i.v. pot produce febra, frison, lipotimie.

Fiole a 10 ml solutie apoasa ce contin 1 g tiosulfat de sodiu (solutie 10% - 100 mg/ml). Manifestari alergice; neurodermite; prurit; in tratamentul intoxicatiei cu cianuri. Poate fi eficace singur in cazurile mai putin severe, dar se foloseste mai frecvent dupa administrarea de nitrit de sodiu. Dupa injectarea intravenoasa se distribuie in lichidul extracelular si se excreta rapid prin urina. )))Doze si mod de administrare Ca antialergic-antipruriginos: injectabil i.v. lent: adulti: 5-20 ml solutie 10% pe zi; copii: 5 ml solutie 10% pe zi. Oral, in formule magistrale: adulti: 3-5 g/zi; copii: 1-1,5 g/zi. In intoxicatia cu cianuri: 10-14 g i.v. lent, in decurs de 10 minute (dupa injectarea prealabila a 10 ml solutie nitrit de sodiu 3%). )))Contraindicatii Insuficienta renala; la copii sub 5 ani. Pot aparea tulburari osmotice; solutiile vechi injectate i.v. pot produce febra, frison, lipotimie.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente