CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tioguanina, comprimate




Compozitie - Tioguanina, comprimate
Comprimate continand tioguanina 40 mg (flacon cu 25 buc.).

Actiune terapeutica - Tioguanina, comprimate
Citotoxic antileucemic, actioneaza ca analog al guaninei; dezvolta rezistenta incrucisata cu mercaptopurina.

Doze si mod de administrare - Tioguanina, comprimate
Pentru inducerea remisiunii doza obisnuita este de 2-2,5 mg/kg corp si zi, zilnic timp de 5-20 zile (in functie de schema polichimioterapica si de toleranta bolnavului); pentru tratamentul de intretinere doza uzuala este de 2 mg/kg corp si zi (se individualizeaza sub controlul toxicitatii medulare).

Indicatii - Tioguanina, comprimate
Leucemie mielocitara acuta (de prima alegere ca tratament de intretinere); cazuri selectionate de leucemie limfocitara acuta si leucemie mielocitara cronica.

Contraindicatii - Tioguanina, comprimate
Sarcina (incompatibilitate); nu se alapteaza in timpul tratamentului; prudenta sau se evita la bolnavii cu insuficienta hepatica sau renala avansate.

Reactii adverse - Tioguanina, comprimate
Mielosupresie cu leucopenie si trombocitopenie, favorizarea infectiilor, hiperuricemie si hiperuricozurie (risc de nefropatie uratica), rareori intoleranta gastro-intestinala, stomatita, tulburari functionale hepatice, icter.

Comprimate continand tioguanina 40 mg (flacon cu 25 buc.). Citotoxic antileucemic, actioneaza ca analog al guaninei; dezvolta rezistenta incrucisata cu mercaptopurina. )))Doze si mod de administrare Pentru inducerea remisiunii doza obisnuita este de 2-2,5 mg/kg corp si zi, zilnic timp de 5-20 zile (in functie de schema polichimioterapica si de toleranta bolnavului); pentru tratamentul de intretinere doza uzuala este de 2 mg/kg corp si zi (se individualizeaza sub controlul toxicitatii medulare). Leucemie mielocitara acuta (de prima alegere ca tratament de intretinere); cazuri selectionate de leucemie limfocitara acuta si leucemie mielocitara cronica. )))Contraindicatii Sarcina (incompatibilitate); nu se alapteaza in timpul tratamentului; prudenta sau se evita la bolnavii cu insuficienta hepatica sau renala avansate. Mielosupresie cu leucopenie si trombocitopenie, favorizarea infectiilor, hiperuricemie si hiperuricozurie (risc de nefropatie uratica), rareori intoleranta gastro-intestinala, stomatita, tulburari functionale hepatice, icter.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente