CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Timolol chauvin




Compozitie - Timolol chauvin
Flacon de 5 ml. Solutie oftalmica continand Timolol maleat 0,5% sau 0,25%.

Actiune terapeutica - Timolol chauvin
Timolol Maleate este un beta-blocant neselectiv care scade producerea umorii apoase si consecutiv reduce presiunea intraoculara crescuta sau normala. Acest efect apare dupa 1-2 ore si dureaza aproximativ 24 ore. Timolol Maleate nu modifica dimensiunea pupilei sau tonusul corpului ciliar.

Indicatii - Timolol chauvin
Glaucom cu unghi inchis, glaucom cronic cu unghi inchis; glaucom afakic; glaucom secundar; hipertensiune intraoculara.

Doze si mod de administrare - Timolol chauvin
Doza initiala: 1 picatura timolol (0,25% sau 0,5%) de 2 ori/zi, prin instilare in sacul conjunctival al ochiului afectat. Daca este necesar se va asocia terapia cu pilocarpina sau alt miotic, epinefrina (adrenalina) sau inhibitor de anhidraza carbonica.

Contraindicatii - Timolol chauvin
Hipersensibilitate la timolol.

Reactii adverse - Timolol chauvin
Rareori reactii de hipersensibilizare, iritatie oculara, tulburari de vedere.

Flacon de 5 ml. Solutie oftalmica continand Timolol maleat 0,5% sau 0,25%. Timolol Maleate este un beta-blocant neselectiv care scade producerea umorii apoase si consecutiv reduce presiunea intraoculara crescuta sau normala. Acest efect apare dupa 1-2 ore si dureaza aproximativ 24 ore. Timolol Maleate nu modifica dimensiunea pupilei sau tonusul corpului ciliar. Glaucom cu unghi inchis, glaucom cronic cu unghi inchis; glaucom afakic; glaucom secundar; hipertensiune intraoculara. )))Doze si mod de administrare Doza initiala: 1 picatura timolol (0,25% sau 0,5%) de 2 ori/zi, prin instilare in sacul conjunctival al ochiului afectat. Daca este necesar se va asocia terapia cu pilocarpina sau alt miotic, epinefrina (adrenalina) sau inhibitor de anhidraza carbonica. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la timolol. Rareori reactii de hipersensibilizare, iritatie oculara, tulburari de vedere.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente