CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Timo gal, solutie oftalmica




Compozitie - Timo gal, solutie oftalmica
Flacon de 10 ml. Solutie oftalmica continand Timolol maleat 0,5% Timolol.

Actiune terapeutica - Timo gal, solutie oftalmica
Timolol Maleate este un beta-blocant neselectiv care scade producerea umorii apoase si consecutiv reduce presiunea intraoculara crescuta sau normala. Acest efect apare dupa 1-2 ore si dureaza aproximativ 24 ore. Timolol Maleate nu modifica dimensiunea pupilei sau tonusul corpului ciliar.

Indicatii - Timo gal, solutie oftalmica
Glaucom cu unghi inchis, glaucom cronic cu unghi inchis; glaucom afakic; glaucom secundar; hipertensiune intraoculara.

Doze si mod de administrare - Timo gal, solutie oftalmica
Doza initiala: 1 picatura timolol (0,5%) de 2 ori/zi, prin instilare in sacul conjunctival al ochiului afectat. Daca este necesar se va asocia terapia cu pilocarpina sau alt miotic, epinefrina (adrenalina) sau inhibitor de anhidraza carbonica.

Contraindicatii - Timo gal, solutie oftalmica
Hipersensibilitate la timolol.

Reactii adverse - Timo gal, solutie oftalmica
Rareori reactii de hipersensibilizare, iritatie oculara, tulburari de vedere.

Flacon de 10 ml. Solutie oftalmica continand Timolol maleat 0,5% Timolol. Timolol Maleate este un beta-blocant neselectiv care scade producerea umorii apoase si consecutiv reduce presiunea intraoculara crescuta sau normala. Acest efect apare dupa 1-2 ore si dureaza aproximativ 24 ore. Timolol Maleate nu modifica dimensiunea pupilei sau tonusul corpului ciliar. Glaucom cu unghi inchis, glaucom cronic cu unghi inchis; glaucom afakic; glaucom secundar; hipertensiune intraoculara. )))Doze si mod de administrare Doza initiala: 1 picatura timolol (0,5%) de 2 ori/zi, prin instilare in sacul conjunctival al ochiului afectat. Daca este necesar se va asocia terapia cu pilocarpina sau alt miotic, epinefrina (adrenalina) sau inhibitor de anhidraza carbonica. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la timolol. Rareori reactii de hipersensibilizare, iritatie oculara, tulburari de vedere.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente