CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Thycapzol, comprimate
Compozitie - Thycapzol, comprimate
Comprimate a 5 mg thiamazol.

Actiune terapeutica - Thycapzol, comprimate
Antitiroidian, actionand prin depresia formarii hormonului tiroidian. Efectul sau principal este de a reduce formarea de triiodotiroxina si tiroxina. Timpul de injumatatire in plasma este de 4-5 ore. Thiamazolul se acumuleaza in glanda tiroida. Timpul de injumatatire din glanda tiroida este mai lung decat cel plasmatic.

Indicatii - Thycapzol, comprimate
Hipertiroidie.

Doze si mod de administrare - Thycapzol, comprimate
Tratamentul trebuie strict individualizat. In hipertiroidia severa: initial 30-60 mg pe zi, divizate in 3 prize, continuandu-se cu doze de intretinere de 5-20 mg pe zi. In hipertiroidia medie: initial 20 mg pe zi in 3 prize, apoi doze de intretinere de 5-10 mg pe zi.

Contraindicatii - Thycapzol, comprimate
Hipersensibilitate la produs. in timpul sarcinii se impune aprecierea riguroasa a raportului risc-beneficiu terapeutic, avand in vedere ca produsul trece prin placenta. La femeile care alapteaza, tratamentul se administreaza numai dupa intreruperea alaptarii, deoarece produsul trece in laptele matern.

Reactii adverse - Thycapzol, comprimate
Pot aparea reactii minore, ca: rash, epigastralgii, artralgii, icter, si majore, dar foarte rare, ca granulocitopenie sau agranulocitoza.

Comprimate a 5 mg thiamazol. Antitiroidian, actionand prin depresia formarii hormonului tiroidian. Efectul sau principal este de a reduce formarea de triiodotiroxina si tiroxina. Timpul de injumatatire in plasma este de 4-5 ore. Thiamazolul se acumuleaza in glanda tiroida. Timpul de injumatatire din glanda tiroida este mai lung decat cel plasmatic. Hipertiroidie. )))Doze si mod de administrare Tratamentul trebuie strict individualizat. In hipertiroidia severa: initial 30-60 mg pe zi, divizate in 3 prize, continuandu-se cu doze de intretinere de 5-20 mg pe zi. In hipertiroidia medie: initial 20 mg pe zi in 3 prize, apoi doze de intretinere de 5-10 mg pe zi. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la produs. in timpul sarcinii se impune aprecierea riguroasa a raportului risc-beneficiu terapeutic, avand in vedere ca produsul trece prin placenta. La femeile care alapteaza, tratamentul se administreaza numai dupa intreruperea alaptarii, deoarece produsul trece in laptele matern. Pot aparea reactii minore, ca: rash, epigastralgii, artralgii, icter, si majore, dar foarte rare, ca granulocitopenie sau agranulocitoza.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente