Prospect Thomapyrin c, comprimate efervescente
Compozitie - Thomapyrin c, comprimate efervescente
Un comprimat efervescent contine: 0,300 g acid acetilsalicilic, 0,200 g paracetamol, 0,300 g acid ascorbic. Un comprimat contine: 0,250 g de acid acetilsalicilic, 0,200 g de paracetamol, 0,050 g de cofeina.
Actiune terapeutica - Thomapyrin c, comprimate efervescente
Datorita compozitiei si formei galenice - comprimate efervescente - Thomapyrin C este complet solubil in apa, iar substantele active dizolvate se absorb mai rapid si mai usor si astfel iritatia mucoasei gastrice produsa de acestea este redusa. Efectele combinatiei de substante active din compozitia comprimatelor de Thomapyrin C sunt complementare. Acidul acetilsalicilic are o actiune sigura antipiretica si antiinflamatoare. Paracetamolul, pe de alta parte, are actiune analgezica centrala pronuntata si, in acelasi timp, are un efect direct asupra centrului de reglare a temperaturii. Vitamina C are efect stimulant asupra metabolismului, mareste raspunsul imun si imbunatateste capacitatea de reactie, ajuta la prevenirea oboselii si creeaza o baza sigura pentru actiunea analgezica a acidului acetilsalicilic. Comprimatele de Thomapirin C actioneaza rapid, sigur si sunt, in general, bine tolerate, ameliorand durerea de diferite etiologii si, in acelasi timp, o actiune antipiretica, fiind de aceea, recomandate in tratamentul simptomatic al racelilor. Thomapyrin comprimate actioneaza ca analgezic, antiinflamator, antipiretic, prin combinarea celor trei componente, calmand durerile de diverse origini, producand o alinare rapida, sigura si totala; amelioreaza circulatia cerebrala si induce o stare de bine si eficienta.
Indicatii - Thomapyrin c, comprimate efervescente
Dureri usoare, pana la moderate si chiar puternice, de exemplu, cefalee, dureri de dinti, dismenoree; febra, inclusiv febra asociata racelilor sau proceselor inflamatorii.
Doze si mod de administrare - Thomapyrin c, comprimate efervescente
In cazul in care nu exista recomandari speciale ale medicului, medicamentul se administreaza astfel: Adulti: ca priza unica, pentru a elimina durerile usoare, pana la moderate: 1-2 comprimate efervescente; daca este necesar, aceasta doza poate fi repetata de pana la 3 ori pe zi (doza maxima zilnica recomandata: 4 comprimate efervescente). Copii: pentru copii de la 6 la 14 ani, priza unica este un comprimat efervescent (doza maxima zilnica recomandata: 3 comprimate efervescente). Comprimatele efervescente vor fi administrate dupa dizolvarea intr-un pahar cu apa si nu vor fi luate pe stomacul gol si, de asemenea, nu vor fi administrate pe o perioada lunga de timp sau in doze mari fara avizul medicului. Thomapyrin comprimate: Daca nu se prescrie altfel: Adulti si copii mari - 1 - 2 comprimate, de cel mult 3 ori pe zi, maximum 4 comprimate pe zi. Copii intre 6 si 14 ani - 1/2-1 comprimat, de cel mult 3 ori pe zi, maximum 3 comprimate pe zi. Comprimatele pot fi inghitite intregi cu putina apa sau dizolvate in apa. Pentru tratamentul migrenei, Thomapyrin trebuie luat la primul semn al aparitiei crizei migrenoase. Nu se va administra Thomapyrin in doze mari sau pe perioade lungi, pentru calmarea durerii, fara o recomandare medicala
Contraindicatii - Thomapyrin c, comprimate efervescente
Este contraindicata administrarea comprimatelor Thomapyrin C, in urmatoarele cazuri: ulcer gastric sau duodenal, afectiuni cu risc hemoragic crescut, deficienta genetica de glucozo-6 phosphat dehidrogenaza (risc de anemie hemolitica), hipersensibilitate cunoscuta la oricare dintre substantele active din compozitia produsului, functie renala sau hepatica grav perturbata.
Masuri de precautie - Thomapyrin c, comprimate efervescente
Comprimatele de Thomapyrin C vor fi folosite numai la recomandarea medicului, in urmatoarele cazuri: pacienti care beneficiaza de tratament cu anticoagulante (de exemplu derivate cumarinice, heparina), pacienti cu tendinta la alergie, astm bronsic, urticarie sau cei cu hipersensibilitate la medicamente, mai ales la salicilati, agenti antiinflamatori si analgezice de toate tipurile, pacienti cu tulburari gastrointestinale cronice, pacienti cu functie renala afectata, pacienti cu functie hepatica afectata (de exemplu in urma abuzului de alcool sau dupa hepatita), pacienti cu sindrom Gilbert, in cazul sarcinii. Daca comprimatele de Thomapyrin C sunt luate in mod regulat in doze mai mari in perioada alaptarii, poate fi necesara intreruperea alaptarii intr-o faza timpurie. Copiiilor si adolescentilor care au maladii insotite de febra li se vor administra comprimate de Thomapyrin C numai la recomandarea medicului si numai atunci cand alte tratamente nu au avut nici un efect. Daca in cursul acestor maladii apar varsaturi continue, acestea pot fi un simptom al sindromului Reye, o maladie foarte rara care poate fi fatala si care necesita asistenta medicala imediata.
Reactii adverse - Thomapyrin c, comprimate efervescente
Dupa administrarea comprimatelor Thomapyrin C se pot constata urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrice, sangerari gastrointestinale, ocazional reactii alergice (dispnee, reactii cutanate) si, foarte rar, o reducere a numarului trombocitelor (trombocitopenie) sau a numarului leucocitelor din sange (variind, in ceea ce priveste severitatea, de la leucopenie la agranulocitoza) sau a numarului total de elemente sanguine (pancitopenie). Daca comprimatele de Thomapyrin C sunt utilizate in mod frecvent si pentru perioade lungi, pot sa apara cazuri de ulcer gastric si/sau hemoragii gastrice. in cazul in care apare melena, se va anunta medicul imediat. Supradozare: Simptome pentru Acidul acetilsalicilic: poate produce greata si tinnitus. Dozele mari pot cauza dispnee, transpiratie, insomnie, hipertermie, hipokaliemie, chiar colaps, coma. Paracetamol: in cazul intoxicatiei acute si grave (dupa administrarea unei cantitati mai mari de 10 g substanta pura) pot sa apara: colaps circulator, insuficienta renala acuta, icter, coma hepatica). Intoxicatia cronica poate duce la: anemie hemolitica, cianoza, stare de slabiciune, ameteli, parestezie, tremor, insomnie, dureri de cap, tulburarea memoriei, excitatie a sistemului nervos central, delir, convulsie. Cofeina poate sa produca: tahicardie, extrasistole, tahipnee, insomnie, hiperaciditate, cresterea diurezei si a peristaltismului intestinal, anxietate, fosfene, tinnitus, tremor, stare similara betiei, delir, spasme. Terapie: supradozarea paracetamolului poate conduce la necroza ficatului. Masurile specifice (spalatura gastrica, N-acetilcisteina, L-metionin), administrate cat se poate de urgent dupa ingerarea substantei, pot reduce riscul tulburarilor hepatice. Se recomanda ca pacientii sa fie supusi unui tratament de specialitate in spitalele de profil.
-
01 Sept
Bun venit PaWODCovwTdfb pe Webclinic.
-
25 Aug
Bun venit JJTKBSvw pe Webclinic.
-
19 Aug
Bun venit YJbVRzZLDWivfj pe Webclinic.
- doctor orl iasi
- clinici arad
- cabinet ecografie bucuresti
- stomatologie constanta
- medic pneumolog constanta
- doctor pediatru iasi
- venerologie iasi
- optica arad
- cabinete orl constanta
- doctor orl bucuresti
- cabinete medicale iasi
- rmn constanta
- ginecologie constanta
- traumatologie constanta
- oftalmologie constanta