CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Thiopental sodium, flacon injectabil




Compozitie - Thiopental sodium, flacon injectabil
Fiecare flacon contine: Tiopental de sodiu 1 g, 0,5 g.

Actiune terapeutica - Thiopental sodium, flacon injectabil
Thiopental Sodium este un barbituric cu actiune de scurta durata, pentru uz intravenos, pentru inductia anesteziei generale sau pentru producerea narcozei complete, cat si pentru hipnoza. Thiopental Sodium are actiune analgezica si miorelaxanta slaba.

Indicatii - Thiopental sodium, flacon injectabil
Anestezie generala pentru interventii chirurgicale scurte sau manevre pentru diagnostic; inaintea administrarii anestezicelor inhalatoare.

Doze si mod de administrare - Thiopental sodium, flacon injectabil
Adulti: doza uzuala de inducere a anesteziei este de 100-150 mg injectate pe o perioada de 10-15 secunde. Daca pierderea constientei nu a aparut in 30 secunde - 1 minut, se poate administra o noua doza de 100-150 mg. Copii: 2-8 mg/kg corp.

Contraindicatii - Thiopental sodium, flacon injectabil
Hipersensibilitate la barbiturice, obstructie respiratorie, astm acut grav, socuri grave, porfirie; endoscopie perorala, pericardita constrictiva, boli cardiace si pulmonare, renale si hepatice grave, miastenie.

Masuri de precautie - Thiopental sodium, flacon injectabil
In bolile cardiovasculare, insuficienta corticosuprarenala, hipertensiune intracraniana.

Reactii adverse - Thiopental sodium, flacon injectabil
Tuse, stranut, laringospasm, bronhospasm. S-au constatat cazuri de hipersensibilitate, stari de voma postoperatorie, somnolenta, confuzie, amnezie si cefalee.

Fiecare flacon contine: Tiopental de sodiu 1 g, 0,5 g. Thiopental Sodium este un barbituric cu actiune de scurta durata, pentru uz intravenos, pentru inductia anesteziei generale sau pentru producerea narcozei complete, cat si pentru hipnoza. Thiopental Sodium are actiune analgezica si miorelaxanta slaba. Anestezie generala pentru interventii chirurgicale scurte sau manevre pentru diagnostic; inaintea administrarii anestezicelor inhalatoare. )))Doze si mod de administrare Adulti: doza uzuala de inducere a anesteziei este de 100-150 mg injectate pe o perioada de 10-15 secunde. Daca pierderea constientei nu a aparut in 30 secunde - 1 minut, se poate administra o noua doza de 100-150 mg. Copii: 2-8 mg/kg corp. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la barbiturice, obstructie respiratorie, astm acut grav, socuri grave, porfirie; endoscopie perorala, pericardita constrictiva, boli cardiace si pulmonare, renale si hepatice grave, miastenie. )))Masuri de precautie In bolile cardiovasculare, insuficienta corticosuprarenala, hipertensiune intracraniana. Tuse, stranut, laringospasm, bronhospasm. S-au constatat cazuri de hipersensibilitate, stari de voma postoperatorie, somnolenta, confuzie, amnezie si cefalee.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente