CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tenoktil, capsule
Compozitie - Tenoktil, capsule
Fiecare capsula contine 20 mg de tenoxicam.

Actiune terapeutica - Tenoktil, capsule
Tenoktil (tenoxicam) este un nou agent nesteroidian analgezic si antiinflamator din clasa oxicami. Are un T 1/2 lung, ceea ce conduce la administrarea zilnica a unei singure capsule. Studiile clinice efectuate la pacienti cu: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, guta, reumatism non-articular, demonstreaza ca administrarea zilnica de 20 mg de tenoxicam produce efecte analgezice si antiflogistice, fiind un medicament bine tolerat.

Indicatii - Tenoktil, capsule
Tenoktil este indicat in: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, guta, reumatism non-articular (tendinita, bursita, sciatica, lombalgii).

Doze si mod de administrare - Tenoktil, capsule
Adulti: regimul de dozare uzual recomandat este de 20 mg (o capsula) pe zi. Pentru tratamentul artritei gutoase, regimul de dozare recomandat este de 40 mg zilnic, timp de 2 zile, urmat de 20 mg zilnic pentru urmatoarele 5 zile. Copii: nu a fost stabilita siguranta medicamentului la copii.

Contraindicatii - Tenoktil, capsule
Tenoktil nu trebuie administrat la pacientii cu ulcer peptic activ, tulburari hepatice active, tulburari renale sau hepatice severe si la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Masuri de precautie - Tenoktil, capsule
Sarcina si alaptare: administrarea de Tenoktil nu este recomandata la femei in perioada de sarcina si alaptare.

Reactii adverse - Tenoktil, capsule
La regimul obisnuit de dozare utilizat in tratament, Tenoktil este bine tolerat. Apar efecte secundare gastrointestinale la 7% dintre pacienti (dureri epigastrice, greata, indigestie), urmate mai putin frecvent de efecte secundare la nivelul sistemului nervos central (cefalee, vertij). Tratamentul trebuie intrerupt daca apar sangerari intestinale. Tenoktil poate inhiba agregarea trombocitelor si poate prelungi timpul de sangerare. Aceste efecte trebuie luate in considerare la pacientii care vor suporta operatii chirurgicale. In cazul aparitiei unor efecte neasteptate consultati medicul.

Fiecare capsula contine 20 mg de tenoxicam. Tenoktil (tenoxicam) este un nou agent nesteroidian analgezic si antiinflamator din clasa oxicami. Are un T 1/2 lung, ceea ce conduce la administrarea zilnica a unei singure capsule. Studiile clinice efectuate la pacienti cu: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, guta, reumatism non-articular, demonstreaza ca administrarea zilnica de 20 mg de tenoxicam produce efecte analgezice si antiflogistice, fiind un medicament bine tolerat. Tenoktil este indicat in: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, guta, reumatism non-articular (tendinita, bursita, sciatica, lombalgii). )))Doze si mod de administrare Adulti: regimul de dozare uzual recomandat este de 20 mg (o capsula) pe zi. Pentru tratamentul artritei gutoase, regimul de dozare recomandat este de 40 mg zilnic, timp de 2 zile, urmat de 20 mg zilnic pentru urmatoarele 5 zile. Copii: nu a fost stabilita siguranta medicamentului la copii. )))Contraindicatii Tenoktil nu trebuie administrat la pacientii cu ulcer peptic activ, tulburari hepatice active, tulburari renale sau hepatice severe si la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la medicament. )))Masuri de precautie Sarcina si alaptare: administrarea de Tenoktil nu este recomandata la femei in perioada de sarcina si alaptare. La regimul obisnuit de dozare utilizat in tratament, Tenoktil este bine tolerat. Apar efecte secundare gastrointestinale la 7% dintre pacienti (dureri epigastrice, greata, indigestie), urmate mai putin frecvent de efecte secundare la nivelul sistemului nervos central (cefalee, vertij). Tratamentul trebuie intrerupt daca apar sangerari intestinale. Tenoktil poate inhiba agregarea trombocitelor si poate prelungi timpul de sangerare. Aceste efecte trebuie luate in considerare la pacientii care vor suporta operatii chirurgicale. In cazul aparitiei unor efecte neasteptate consultati medicul.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente