CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Tekam 10, 50, solutie injectabila




Compozitie - Tekam 10, 50, solutie injectabila
"Fiole a 10 ml cu un continut de 10 mg/ml sau 50 mg/ml clorhidrat de ketamina.

Actiune terapeutica - Tekam 10, 50, solutie injectabila
Este un anestezic general de scurta durata. El actioneaza asupra cortexului cerebral si a mezencefalului, in special asupra sistemului limbic.

Doze si mod de administrare - Tekam 10, 50, solutie injectabila
Asemanator altor anestezice, administrarea trebuie individualizata. Calea intravenoasa: adulti: doza initiala intravenoasa variaza intre 1-4,5 mg/kg corp. Copii: doza initiala variaza intre 0,5-4,5 mg/kg corp. Doza medie pentru o anestezie cu o durata de 5-10 minute este de 2 mg/kg corp. Calea intramusculara: adulti: doza initiala intramusculara variaza intre 6,5-13 mg/kg corp. Copii: 2,0-5,0 mg/kg corp. O doza de 10 mg/kg corp induce o anestezie cu o durata de 12-25 minute. Anestezia poate fi mentinuta prin repetarea dozei initiale sau cu jumatate din doza initiala

. - Tekam 10, 50, solutie injectabila


Indicatii - Tekam 10, 50, solutie injectabila
In monoterapie, poate fi utilizat in operatii de scurta durata (ex. circumcizie) si in interventii instrumentale sau de diagnosticare dureroase. Este indicat si in inducerea anesteziei inaintea administrarii anestezicelor intravenoase. Ketamina potenteaza efectul anestezicelor slabe administrate prin inhalare (ex. N2O).

Contraindicatii - Tekam 10, 50, solutie injectabila
"Eclampsie, hipertensiune.

Masuri de precautie - Tekam 10, 50, solutie injectabila
Solutia este compatibila cu alte anestezice si miorelaxante. Barbituricele sunt incompatibile chimic cu Ketamina, de aceea ele nu se vor amesteca in aceeasi seringa. Starea de agitatie postanestezica poate fi prevenita, de regula, cu Droperidol (0,1 mg/kg corp, i.m.). Avertisment: in caz de supradozare sau administrare rapida a ketaminei, poate sa apara o depresie respiratorie, situatie in care se va recurge la ventilatie mecanica. Este de preferat respiratia mecanica sustinuta, in locul administrarii de analeptice. Se va administra lent - intr-un interval de timp mai mare de 60 secunde. Se va utiliza doar de catre un anestezist bine instruit si in unitati bine echipate. "

Reactii adverse - Tekam 10, 50, solutie injectabila
"In perioada de revenire, poate da hipertensiune, tahicardie, salivatie, greata, voma, tulburari respiratorii, halucinatii, agitatie psihomotorie si confuzie mentala.

"Fiole a 10 ml cu un continut de 10 mg/ml sau 50 mg/ml clorhidrat de ketamina. Este un anestezic general de scurta durata. El actioneaza asupra cortexului cerebral si a mezencefalului, in special asupra sistemului limbic. )))Doze si mod de administrare Asemanator altor anestezice, administrarea trebuie individualizata. Calea intravenoasa: adulti: doza initiala intravenoasa variaza intre 1-4,5 mg/kg corp. Copii: doza initiala variaza intre 0,5-4,5 mg/kg corp. Doza medie pentru o anestezie cu o durata de 5-10 minute este de 2 mg/kg corp. Calea intramusculara: adulti: doza initiala intramusculara variaza intre 6,5-13 mg/kg corp. Copii: 2,0-5,0 mg/kg corp. O doza de 10 mg/kg corp induce o anestezie cu o durata de 12-25 minute. Anestezia poate fi mentinuta prin repetarea dozei initiale sau cu jumatate din doza initiala))). In monoterapie, poate fi utilizat in operatii de scurta durata (ex. circumcizie) si in interventii instrumentale sau de diagnosticare dureroase. Este indicat si in inducerea anesteziei inaintea administrarii anestezicelor intravenoase. Ketamina potenteaza efectul anestezicelor slabe administrate prin inhalare (ex. N2O). )))Contraindicatii "Eclampsie, hipertensiune. )))Masuri de precautie Solutia este compatibila cu alte anestezice si miorelaxante. Barbituricele sunt incompatibile chimic cu Ketamina, de aceea ele nu se vor amesteca in aceeasi seringa. Starea de agitatie postanestezica poate fi prevenita, de regula, cu Droperidol (0,1 mg/kg corp, i.m.). Avertisment: in caz de supradozare sau administrare rapida a ketaminei, poate sa apara o depresie respiratorie, situatie in care se va recurge la ventilatie mecanica. Este de preferat respiratia mecanica sustinuta, in locul administrarii de analeptice. Se va administra lent - intr-un interval de timp mai mare de 60 secunde. Se va utiliza doar de catre un anestezist bine instruit si in unitati bine echipate. " "In perioada de revenire, poate da hipertensiune, tahicardie, salivatie, greata, voma, tulburari respiratorii, halucinatii, agitatie psihomotorie si confuzie mentala.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente