CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Sulfamylon, comprimate




Compozitie - Sulfamylon, comprimate
Crema continand mafenid 85 mg/g sub forma de acetat (borcan a 500 g).

Actiune terapeutica si indicatii - Sulfamylon, comprimate
Derivat homosulfonamidic cu actiune bacteriostatica fata de multi germeni grampozitivi si gramnegativi, inclusiv Pseudomonas aeruginosa si unele tulpini de anaerobi; aplicat pe arsuri de gradul II si III si pe plagi infectate reduce marcat populatia bacteriana; efectul nu este modificat de prezenta puroiului si de pH-ul local.

Doze si mod de administrare - Sulfamylon, comprimate
Se aplica local, in conditii sterile, pe suprafata arsa, de 1-2 ori/zi (asigurand acoperirea permanenta cu crema).

Contraindicatii - Sulfamylon, comprimate
Alergie specifica sau alergie la sulfamide; prudenta in timpul sarcinii si la bolnavii cu insuficienta renala sau insuficienta respiratorie.

Reactii adverse - Sulfamylon, comprimate
Durere si senzatie de arsura locala, eruptii alergice, suprainfectii cu Candida; aplicarea de doze mari, pe arsuri intinse, poate fi cauza de acidoza metabolica sau alcaloza respiratorie (este necesar controlul echilibrului acido-bazic, mai ales la pulmonari si la renali).

Crema continand mafenid 85 mg/g sub forma de acetat (borcan a 500 g). ))) Actiune terapeutica(((si indicatii Derivat homosulfonamidic cu actiune bacteriostatica fata de multi germeni grampozitivi si gramnegativi, inclusiv Pseudomonas aeruginosa si unele tulpini de anaerobi; aplicat pe arsuri de gradul II si III si pe plagi infectate reduce marcat populatia bacteriana; efectul nu este modificat de prezenta puroiului si de pH-ul local. ))) Doze si mod de administrare Se aplica local, in conditii sterile, pe suprafata arsa, de 1-2 ori/zi (asigurand acoperirea permanenta cu crema). ))) Contraindicatii Alergie specifica sau alergie la sulfamide; prudenta in timpul sarcinii si la bolnavii cu insuficienta renala sau insuficienta respiratorie. Durere si senzatie de arsura locala, eruptii alergice, suprainfectii cu Candida; aplicarea de doze mari, pe arsuri intinse, poate fi cauza de acidoza metabolica sau alcaloza respiratorie (este necesar controlul echilibrului acido-bazic, mai ales la pulmonari si la renali).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente